Windows Xp resmen öldü!

Bu günden itibaren Windows Xp işletim sistemi artık Microsoft tarafından desteklenmeyecek ve kaderine terk edilecek. Bu, Windows’un bugüne kadarki en stabil ve en çok kitleye hitap eden efsane işletim sistemi XP’nin virüslere ve siber saldırılara karşı korunaksız hale geleceği manasına geliyor. Hackerlar için sevindirici olan bu haber XP kullanıcılarının kabusu olabilir. Hatta Xp’nin bilipte sakladıkların bazı açıklarını bile bugünden itibaren saldırı amacıyla kullanabilirler.

windows-xp

Bildiğiniz gibi Microsoft çok uzun zamandır XP’den desteğini keseceğini açıklamıştı ancak bir çok kişi bu açıklamayı çok önemsemedi. Hatta şu günlerde Banka ATM’lerinin tamamına yakınının XP kullandığını düşünürsek eğer bu açıklamaların şirketler için fazla bir şey ifade etmediğini görebiliriz. Ancak şu günlerde özellikle bankacılık sektöründe ve büyük firmalarda güvenlik adına güncellemeler ve işletim sistemi kurulumları sıkça yapılır oldu.

Eğer XP ile yolunuza devam etmeyi düşünüyorsanız, yan uygulamalar ve güvenlik yazılımları, güvenlik duvarları satın almanız gerekebilir. Bu unsurlar bile tamamen korunmanıza %100 etki sağlamayacaktır.

Bir diğer konu ise yeni çıkan yazılımlar da artık Xp den desteğini yavaş yavaş çekeceği için uygulama satın alırken XP desteğinin olup olmadığını kontrol etmenizde fayda olacaktır.

Share