10 santimetreye kadar konum tespiti

İrlandalı bir firma, kapalı alanlarda konumuzu bulunduğunuz noktadan en fazla 10 santimetre sapmayla gösteren çip geliştirildiğini duyurdu. Yeni teknolojinin kapalı alanlarda ürün takibi ve konum bulma konusunda birçok sanayide kullanılması bekleniyor.

10 santimetreye kadar konum tespiti

10 santimetreye kadar konum tespiti

DecaWave firması, geliştirdiği ScenSor Wi-Fi çip ile sağlık, fabrika otomasyonu, depolama ve tarım sanayisinde yeni uygulamaların kapısını aralamayı umuyor. ScenSor serisinin ilk modeli olan DW1000 çipinin, kapalı alanlarla lokasyon ve iletişimini yeni bir boyuta taşıması bekleniyor.

DecaWave CEO’su Ciaran Connell, “Bugüne kadar metre seviyesindeki sistemler yeterli güvenirliği sunamadı. Sinyaller kaybolduğu gibi hata payı da oldukça yüksek. ScenSor çipi, müşterilere her an talep ettikleri en doğru konumlama hizmetini sunacak” dedi.

ScenSor çipi, etiketlenmiş nesnelerin konumunu tespit etmek için alıcılara Wi-Fi sinyaller göndererek çalışıyor. Tek bir batarya ile yıllarca çalışabilen çip, bu özelliğiyle depolarda sürekli kullanıma uygun olduğu gibi, uydu sinyallerinin kullanılamadığı kapalı alanlarda radyo frekansı tanımlamayı (RFID) geliştirmek veya bu sistemin yerini almak için kullanılabilir.

Kapalı alanlarda özellikle ürün takibinde mükemmel doğruluk sağlayacak olan çip, birçok sanayide lokasyon ve iletişim alanında yei mobil uygulamaların da önünü açabilir.

DecaWave, dünya genelinde ScenSor çipiyle 1800’den fazla şirketin ilgilendiğini belirtti.
Kaynak:ntvmsnbc

Share