3D yazıcıdan ördeğe protez bacak yaptılar

Teknoloji, tıp alanında sadece insanlara değil, doğadaki dostlarımıza da yardım eli uzatıyor. Kanada’da tek bacağını kaybeden ördek Dudley, 3D yazıcıda üretilen protez sayesinde sağlığına kavuştu.

Ördek Dudley'e 3D yazıcıda protez üretildi

Ördek Dudley’e 3D yazıcıda protez üretildi

Teknoloji sayesinde artık hiçbir hayvan uzuvunu kaybettiği için ölmeyecek. Kanada’nın British Columbia eyaletinde, bir tavukla girdiği kavgada bacağını kaybeden ördek Dudley, 3D yazıcı teknolojisi sayesinde yepyeni bir bacağa kavuştu.

3D Pillar adlı bir tasarım şirketinin sahibi olan Terence Loring, Dudley ile şans eseri karşılaşmış. Terence’ın aynı zamanda bir hayvan barınağı işleten Jui Jitsu hocası, kavgada bacağını yitiren Dudley için yardım istemiş.

Dudley’in bacağı için titiz ölçümler yapan Terence, bir diğer yerel 3D tasarım firmasıyla çalışarak bacağın prototiplerini üretti. Prototiplerin Dudley’e başarıyla uymasının ardından, Terence bacağı en son haline getirmeye çalışıyor.

Canada Global News’in haberine göre, Dudley 3D yazıcıların kurtardığı ilk ördek değil. Buttercup adlı bir ördek geçtiğimiz yıl takılan protezle sağlığına kavuşmuştu.
Kaynak:ntvmsnbc

Share