Akıllı saat savaşı kızışıyor

Teknoloji devlerinin sıradaki hamlesi giyilebilir ürünler.

Akıllı saat savaşı kızışıyor

Akıllı saat savaşı kızışıyor

Yakın gelecekte sokakta yürürken veya spor yaparken her an üzerimizde bulunacak ve vücut değerlerimizi ölçmekten, hava durumunu bildirmeye kadar birçok fonksiyon gösterecek giyilebilir ürünler, teknoloji şirketlerinin yeni gözdesi.

Google’ın geçtiğimiz yıl bolca adından bahsettiren Google Glass gözlükleri sonrasında, Apple 2013’e akıllı ayakkabı ve akıllı saat projeleriyle girmişti. Görülen o ki akıllı saat projesi diğer teknoloji şirketlerinin ilgisini fazlasıyla çekmiş durumda. En son haberler, Google, Samsung ve LG’nin de akıllı saat üretmeyi planladığını öne sürdü.

İlk olarak Financial Times, Google’ın Android işletim sisteminden sorumlu biriminin akıllı saat üzerinde çalıştığını belirtti. Android ekibi, Google Glass’i geliştiren ‘X Lab’ birimine kıyasla en yeni teknolojileri geliştiren bir başka Google ekibi olarak gösteriliyor. Google, konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

SAMSUNG VE LG ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Akıllı saat, sadece ABD’li firmaların değil, Güney Koreli elektronik devlerinin de hedefinde.

Bloomberg’e açıklama yapan Samsung’un mobil birimi başkan yardımcısı Lee Young Hee, Apple’ın en büyük rakibinin akıllı saat üretmek istediğini belirtti. Hee, “Gelecek için cihazlar hazırlıyoruz. Akıllı saat, kesinlikle bunlardan biri” ifadesini kullandı.

Samsung, her ne kadar Apple’ı akıllı saat alanında da rahat bırakmamak istese de, yerel piyasadaki rakibi LG’de kolları sıvamış durumda.

Korea Times gazetesinin Cuma günü verdiği habere göre, ‘LG, Google Glass’ın akıllı saat versiyonunu üretmek istiyor.’

Haberde, akıllı saatin geliştirilme aşamasında olduğu ve şu an ‘ticari olmayan bir Ar-ge projesi olarak geliştirildiği’ belirtildi.

LG, ilk akıllı saat girişimini 2009’da LG-GD910 ile yapmış, cihaz Mobil Dünya Kongresi 2009’da sunulmuştu.

 

Kaynak:ntvmsnbc

Share