Akıllı telefonlar bilgisayarları yokediyor!

Hızla gelişen teknolojiye ayak uyduramıyorsanız silinmeye ve yok olmaya mahkûm durumundasınız.

Özellikle teknoloji alanında üretim çalışmalarınız varsa bir zamanların en gözde, sevilen masa üstü ve dizüstü bilgisayarları bile gözden düşmüş durumda.

akilli-telefonlar-2015

Akıllı telefonlarda gelişen yazılım teknolojileri ile (Android, IOS vs) ile birlikte kullanım kolaylığı ve taşınabilme rahatlığı sunan akıllı telefonlar, bilgisayarlarında modasının geçmesine neden oldu.

Son 4 yılda gerçekleşen bilgisayar satışlarındaki azalma üreticileri kara kara düşündürmeye başladı. Arama motorlarından en büyüğü olan Google bile yeni güncelleştirmelerini bilgisayar için yayınlamadı.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara göre güncelleştirme yapıldı. Örneğin Google tarafından yapılan son algoritma değişikliği tamamen akıllı telefonlara yönelik.

Akıllı telefon ve özellikle tabletlerin yaygınlaşması ile birlikte PC satışları üst üste dördüncü kez azalmaya –Yıl olarak- devam ediyor.

notebook-satislari-2015

Son kullanıcıların tablet ve akıllı telefonlara para akıtıyor olması, PC üreticilerinin en büyük kâbusu durumunda. IDC’nin sağlamış olduğu verilere göre 2015 yılında PC sevkiyatı küresel olarak yüzde 6,2 oranında azalacak. Üreticilerin beklentilerinin tersine, Windows 10 ile birlikte satışlarda kesinlikle herhangi bir patlama yaşanmayacak.

Share