Amazon uçak filosu kuruyor

E-ticaret devi Amazon, kargo hizmeti verdiği Prime filosuna 40 yeni uçak ekledi. Atlas Air ve ATSG isimli hava nakliye şirketlerinden kiralanan bu uçaklar, gerekli bakımların yapılmasının ardından uçuşa başlayacak. Şirket CEO’su Jeff Bezos böylece çok daha hızlı ve geniş ağa sahip bir kargo hizmeti sunmayı hedefliyor.

amazon-prime-air
ABD’li e-ticaret devi Amazon’un, Prime adı altında kargo hizmeti sunduğunu biliyoruz. Şirket, belli bir ücret karşılığında hızlı kargo imkanı sunuyor.

Amazon’un hali hazırda bu iş için 11 kargo uçağı ve 4 bin kamyon treyleri bulunuyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, siparişleri daha hızlı teslim edebilmek adına bu ağı büyütmeye karar verdi ve Amazon’un filosuna 40 yeni uçağın eklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada Atlas Air ve ATSG isimli hava nakliye şirketlerinden toplam 40 adet kargo uçağının kiralanması için anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Kiralanan bu uçaklardan ilki olan Boeing 767, Amazon’un Seattle’daki hangarına taşındı.

Kullanılamayacak kadar bakımsız görünen uçak güzelce boyanıyor. Beyaz, siyah ve mavi renklerinin hakim olduğu uçağın ön kısmına Prime Air yazıldı. Siyaha boyanan kuyruk kısmına ise Amazon’un logosu yerleştirildi. Amazon One ismi verilen uçağın altında ise Amazon logosu yer alıyor.

Böylece hazır hale getirilen uçağın yakın zamanda uçuşlara başlaması bekleniyor. Bunun haricinde 39 uçak daha Amazon Prime’ın filosuna eklenecek. Jeff Bezos böylece çok daha hızlı ve geniş ağa sahip bir kargo hizmeti sunmayı hedefliyor.

Share