Amazon yeni tabletlerini tanıttı

ABD’li online alışveriş devi Amazon, yeni Kindle Fire tabletlerini tanıttı. 3 yeni Kindle Fire tablet ekonomik fiyatlara sahip.

Amazon, Kindle ailesinin yeni modelleri ile donanım çeşitlerini artırıyor Amazon, Kindle ailesinin yeni modelleri ile donanım çeşitlerini artırıyor.

Kendi tabletleri ve online kitaplarıyla büyük bir sistem oluşturan Amazon, yeni tablet modellerini tanıttı. Kindle Fire HD 6, Kindle Fire HD 7, Kids Edition modelleri uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Yeni tanıtılan bir diğer Kindle modeli olan Fire HDX 8.9 modeli ise şık bir tasarıma sahip.

amazon-tablet

Ailenin yeni üyeleri olan HD 6 ve HD 7 ekran boyutu dışında aynı özelliklere sahip: 4 çekirdekli 1.5 GHz işlemci, 1280×800 piksel ekran, 8 saat pil ömrü, Dolby Digital Plus ses desteği ve hem ön hem arka kamera gibi fonksiyonları bulunuyor. Amazon tarafından geliştirilen ve kod adı Sangria olan Fire OS 4.0 kullanan tabletlerin ABD fiyatı sırasıyla 99 ve 139 dolar olarak açıklandı.

Her iki modelde de yer alan Kid Editon sürümü ise yukarıdaki özelliklere ek olarak bazı aile kontrolleri, 2 yıllık değiştirme garantisi ve kauçuk bir koruma ile geliyor. Kids Edition modellerinin 6 inçlik ekranlı sürümünün fiyatı 149 dolar olarak açıklanırken 7 inçlik sürümü ise 189 dolardan satılacak.

Kindle ailesinin bir diğer yeni modeli ise 8.9 inç ekranlı Fire HDX 8.9. Hem Wi-Fi (ac desteği de var) hem 4G destekli sürümleri bulunan yeni model 8 Megapiksel ana kamera, Full HD video kayıt edebilme, Fire OS 4 Sangria işletim sistemi gibi özelliklere sahip. Yeni modelin sadece Wi-Fi sürümü 379, 4G+Wi-Fi sürümü ise 479 dolardan satışa sunuldu.

Türkiye’de satılmıyor

Amazon’un Kindle ailesi modelleri Türkiye’de resmi olarak satılmıyor. Amazon’un bu ürünlerle ilgili Türkiye desteği de bulunmadığı gibi yurtdışından alınsa bile kitap satın almak için dolaylı yöntemler kullanmak gerekiyor.

Kaynak: Amazon

Share