Apple’a boykot çağrısı!

Başta iPhone olmak üzere, tüm Apple ürünlerine boykot çağrısı yapıldı. İşte nedeni…

ABD’nin önemli bir çevreci organizasyonu Green Group, Apple’a karşı tüm çevrecileri boykot yapmaya çağırdı.

Apple’ın üretim aşamasında toksik maddeler kullandığını ve bunların hem çalışanlarına hem de çevreye büyük zarar verdiğini savunan çevreciler, Apple ürünlerinin satın alınmaması çağrısında bulundular.

Apple'a boykot çağrısı!

Apple’a boykot çağrısı!

Üretim zincirinde benzen ve n-hexen maddelerinin kullanıldığını savunan çevreciler Apple’a bu maddeleri kullanmayı bırakması çağrısında bulundu. Ayrıca, fabrikalarında zehirli maddeyle çalışmak zorunda kaldıkları için hastalanan çalışanlarının sağlık sorunlarını çözmek için bir fon oluşturmasını da isteyen çevreciler, Apple’ın ürün başına sadece 1 dolar daha fazla maliyete katlanarak zehirli maddeleri kullanmayı bırakabileceğini vurguladılar.

ABD’de Çinli işçilerin sorunlarını takip eden China Labor Watch isimli bir sivil toplum örgütü de kampanyaya destek verdiğini açıkladı ancak boykota gerek olmadığını vurguladı. Apple ise, endüstride çevreye saygı göstermek konusunda öncü olduğunu ve geçmişte pek çok zararlı maddeyi teknoloji endüstrisinden uzaklaştıranın kendilerini olduğunu vurgulayarak boykot kararına tepki gösterdi.
Kayn ak:Chip.com.tr

Share