Bırakın arabayı saatiniz park etsin!

BMW, Otomatik park etme sistemini akıllı telefon ve saatlere taşımak istiyor.

Alman otomotiv firması BMW hem çevreci, hem de yenilikçi çözümleri ile kendinden bahsettirmeye devam ediyor. Bu sene hibrid i8 ve elektrikli küçük modeli i3 ile çok konuşulan BMW, hibrid sürüş sistemini gelecekteki tüm arabalara koymayı planladığını açıklamıştı.
bmw-saat-ile-parketme

(Gerçek Gündem) BMW i3 modeli ise tam elektrikli olmasının dışında, bir butonla kendi kendine park edebilmesi ile de ilgi çekiyor. Ama BMW burada durmaya niyetli değil. Çünkü gelecekte tüm arabalarına koymak istediği bir başka sistem ile, akıllı saatinizden vereceğiniz komutla BMW arabanız aynı küçük i3 gibi kendi kendisini park edecek.

Firmanın “Remote Valet Parking Assistant” ismini verdiği sistem, uzaktan bir akıllı telefon veya akıllı saatuygulaması ile aktive edilecek. Araç her tarafındaki lazer sensörler sayesinde etrafını tarayacak, hiçbir şeye değmeden park alanına yönlenecek. Gideceği yeri mekanın dijital bir haritası üzerinden saptayan BMW araba, belirlenen alana kendi kendine girecek.
Henüz i3’de kullanılan otomatik park sistemi de mükemmel değil, bazen ufak kazalar yapabiliyor. Ama otomotiv firmalarının doğru yolda ilerledikleri de kesin.

Share