Bu bilgisayar ne hissettiğiniz anlıyor!

Intel, insanların duygularını anlayabilen bilgisayar üzerinde çalışıyor.
Intel, insanların duygularını anlayan bir bilgisayar ile teknoloji dünyasında bir yeniliğe adım atmaya hazırlanıyor. Duygular üzerine yoğunlaşan bu teknolojisinin adı ise RealSense.

3 boyut teknolojisi son dönemlerde birçok şirket tarafından üzerine çalışılan, düşünülen bir konu. Bu teknoloji ile insanların temel duygularının bilgisayarlar tarafından anlaşılması planlıyor. Yani, bilgisayarınız sizin üzgün, mutlu, heyecanlı ya da sinirli olduğunuzu artık anlayabilecek.

intel-tablet

RealSense teknolojisi aslında biraz Xbox Kinect’i andırsa da aslında daha farklı bir sisteme sahip. Kinect, sadece vücut hareketlerinizi algılıyor. RealSense ise duyguları anlamayı planlıyor. Peki bu nasıl olacak? Bilgisayarın üzerinde bulunan 3 boyut algılayıcı kamera, ekranın karşısında oturan kişinin vücut dilini inceleyerek duygusal çıkarımlarda bulunacak. Bunu yapmak için de ekran başında oturan kişinin dudaklarının yapısını, gözlerini ve yanaklarını inceleyecek ve yüz hatlarına göre kişinin o anki ruh halini ve nasıl hissettiğini anlayabilecek.

Gelecekte bilgisayarlarımızın bizimle konuşmaya ya da bizim içinde bulunduğumuz ruh haline göre iletişime geçmesi hayal değil. Üzgün olduğumuzda bizi neşelendirecek bir video ya da müzik açmayı önerebilir ya da stresli veya kızgın olduğumuzda bizi sakinleştirmeye çalışabilir.

Kaynak:Hürriyet

Share