Bu bilgisayarın 1 saatlik kullanımı 350 TL!

Saatine 350 TL verecek kadar zenginseniz, siz de bu süper bilgisayarla zaman geçirebilirsiniz.

en-pahali-bilgisayar

Bu aralar yoğun işlerinizin üstesinden gelebilecek sağlam bir bilgisayara mı ihtiyacınız var? O halde Edinburgh Üniversitesi tarafından geliştirilen ve tam da bu tarz işlerin altından kalkması için tasarlanan Cirrus süper bilgisayara göz atmanızı öneririz.

Belirli işler için kiralanabilen ve 1.4 milyon pound’a (5.4 milyon TL) mal olan Cirrussüper bilgisayar ‘orta segment endüstri standardında Linux kümesi’ olarak tanımlanıyor. Cihaz halihazırda üniversitenin gelişmiş bilgisayar tesisinde yer alıyor.

Bu SGI ICE XA süper bilgisayar; her biri bir çift 18 çekirdek Intel Xeon E5-2695 işlemci içeren ve toplamda 2016 çekirdek sunan 56 hesaplama nod’undan oluşuyor. Bu dikkat çekici makinede zaman geçirmek isteyenlerin ise bir saat karşılığında 90 pound’u (yaklaşık 350 lira) gözden çıkarması gerekiyor.

Üniversitenin cihazın kullanıma sunulduğu bu günlerde yürüttüğü bir promosyon kapsamında Cirrus’u kullanma talebinde bulunan ilk 20 firmaya ise ücretsiz kullanım şansı verilecek.

Cirrus’un Linpack benchmark testinde 93 petaflop/s’lik (saniyede 93 katrilyon işlem) inanılmaz bir performans sergilediğini belirtelim.

Share