Bu makine çok sıradışı!

Konsept olarak tasarlanan bir fotoğraf makinesi popüler mekanların benzer açılardan fotoğraflarının çekilmesine izin vermiyor.

Fotoğrafçı ve tasarımcı Phillipp Schmitt tarafından tasarlanan ve Camera Restricta adı verilen deneysel bir fotoğraf makinesi, bilinen yerlerin aynı fotoğraflarının çekilmesine izin vermiyor.

Camera-Restricta

Üzerinde internet ve GPS bağlantısı bulunan kamera, daha önce çekilen fotoğrafların GPS verilerini internet üzerinden kontrol ederek kullanıcının bulunduğu yerde çekilen kare sayısını görsel ve işitsel olarak aktarabiliyor.

Bulunulan noktada daha önce çok fotoğraf çekildiyse yüksek frekanslı bir ses çıkaran fotoğraf makinesi, aynı açıdan çekim yapmak istendiğinde deklanşörünü kapatabiliyor. Bu sayede kullanıcısının klişe fotoğraflar çekmesini engelliyor.

Flickr ve Panoramio üzerinde bulunan fotoğrafların GPS verilerini kontrol edebilen fotoğraf makinesi, kullanıcısının bulunduğu yerin verileriyle internetten topladığı bilgileri karşılaştırıyor. Eğer bulunulan ortamda çok fazla fotoğraf çekildiyse deklanşörünü kapatan cihaz deneysel bir çalışmanın ürünü.

Şimdilik konsept aşamasında bulunan fotoğraf makinesi 3 boyutlu yazıcıdan basılarak üretildi. Fotoğraf makinesi çekime izin vermeyecekse aynı zamanda elektronik vizöründe bir çarpı işareti beliriyor. Fotoğraf makinesi ile ilgili detaylı bilgi fotoğrafçı Philipp Schmitt’in resmi Vimeo sayfalarındaki videoda yer alıyor. İzlemek için burayı tıklayın

Share