Chrome OS için Android uygulaması çıktı

Chromebookları daha cazip hale getirmek için sıkı bir çalışma yürüten Google, Chrome OS’yle uyumlu ilk Android uygulamalarını kullanıcılara sundu.

İnternet devi Google‘ın Acer, Samsung, HP ve Lenovo gibi dev üreticilerle bir araya gelerek geliştirdiği ve düşük maliyetli laptop almak isteyen kullanıcılara yönelik olarak piyasaya sürdüğü Chromebooklar, her geçen daha popüler hale geliyor. Google’ın Chrome OS işletim sistemini kullanarak uygulama ve dosyaların büyük bölümünü internet üzerinde depolayan Chromebooklar’ın yükselişi devam ederken, bu cihazları kullanıcılar için daha da cazip hale getirecek önemli bir adım atıldı.

chrome-os

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Google I/O 2014 kapsamında Chroomebooklar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Google, Chrome OS‘yle uyumlu Android uygulamaların Chromebook kullanıcılarına sunulacağını duyurmuştu. Haziran ayında açıklanan bu karar nihayet hayata geçirildi ve Chromebooklar için ilk Android uygulamaları kullanıcılara ulaştı. Şimdilik sadece Evernote, Vine, Duolingo ve Sight Words uygulamaları yayınlanmış olsa da, önümüzdeki dönemde birçok yeni uygulamanın kullanıcılara sunulması bekleniyor.
Kaynak:Mynet

Share