Dünyanın en garip USB icadı

USB bellekler, USB donanımlar ve diğerlerini unutun: 17 dolarlık bu garip cihazın görevi çok farklı…

USB teknolojisi günümüzde her bilgisayar kullanıcısı için büyük önem taşıyor. USB bağlantılı cihazlar giderek yaygınlaştı ve artık sadece fare, klavye gibi bilgisayar donanımına ait olanların yanlarına mini vantilatörler ve kahve ısıtıcıları gibi daha çizgi dışı cihazlar da eklendi. Bugün pek çok kişi priz aramak yerine cep telefonlarını bilgisayarların USB girişlerinden şarj etmeyi tercih ediyor. USB girişleri artık bir anlamda bilgisayarların, “bilgi saymak” ötesindeki becerilerini de kullanabileceğimiz en önemli parçası haline geldi.

Dünyanın en garip USB icadı

Tüm bu gelişmeler USB girişlerinin önemi arttırdı ve sonunda bir girişimci, bilgisayarların dışarı açılan bu ufak pencerelerinin temizliğine de önem vermek gerektiğini fark etti. Özellikle USB girişi kullanmadığı zamanlarda o bölümde birikecek toz ve kir uzun vadede PC’ye zarar verebilir, en iyi ihtimalle o girişi kullanılmaz hale getirebilir.

Ufak bir USB bellek şeklinde özel USB temizleyicisinin üzerinde, o bölümü temizleyecek özel bir madde bulunuyor. Üreticinin açıklamasına göre bu temizleyici USB girişine birkaç kez sokup çıkartmak günlük temizlik için yeterli. Kulağa ilginç ve bilgisayarına bağlı kullanıcılar için faydalı olabilecek bir ürün gibi gelse de, 17 dolarlık fiyat etiketi kaç kişinin ilgisini çeker onu bilemiyoruz.

Share