Dünyanın en küçük diski

Dünyanın önde gelen hafıza üreticilerinden biri olan SanDisk, 64 GB kapasiteli yeni Solid State Disk’ini dünyaya duyurdu. Ancak bu diski diğer alternatiflerinden ayıran çok önemli bir özelliği bulunuyor:  O, dünyanın en küçük diski…

Dünyadaki en küçük Disk

Dünyadaki en küçük Disk

Neredeyse bir kağıt kadar ince olan 64 GB’lık mini Solid State Disk (SSD), günümüzde kullanılan sabit disklerle aynı işlevi görüyor ve kullanıcıların bilgisayarlarındaki verilerini depolamaları için kullanılıyor. Ancak Solid State Disk’ler sabit disklere göre yapıları itibariyle çok daha hızlı olduğundan bilgisayarların performansı da oldukça yükseliyor.

SandDisk’ten yapılan açıklamaya göre bu yeni mini SSD cihazıyla birlikte geleceğin tablet ve netbook bilgisayarları artık daha az güç tüketiminde bulunacak ve benzerlerinden çok daha hafif olacak.

SOLID STATE DISK NEDİR

Bilgisayarların çok büyük bir bölümünde kullanılan sabit disklerin (hard disk) yerini alacağına kesin gözüyle bakılan SSD’ler (Solid State Disk / Katı Durum Diski), NAND flash tabanlı bir depolama teknolojisidir. İlk olarak Samsung tarafından geliştirilen SSD teknolojisi, manyetik disklerin bulunduğu sabit disklere göre daha düşük güç tüketimi, hafifliği ve yüksek performansıyla öne çıkıyor.

Share