Google Glass’dan beceriklisi var

Google’ın akıllı gözlükleri Google Glass’dan daha akıllı örnekler ile karşı karşıyayız.

Giyilebilir teknolojiler giderek popülerleşirken Google Glass kesinlikle bu alanda çığır açtı denilebilir. Hem giyilebilir teknolojiye getirdiği yaklaşımla, hem de kullanımı ile ilgili etik sorunlarla devamlı gündeme geliyor. Ama Google Glass’ın yapabildikleri, yapılabileceklerin yanında oldukça sınırlı, tabii şimdilik. Ama aşağıdaki üç ürün size farklı neler yapılabileceği konusunda biraz da olsa fikir verecektir.

IŞIKLA TERAPİ GÖZLÜKLERİ
“Mevsimsel Duygu Bozukluğu” diye bir hastalık duydunuz mu hiç? Böyle bir hastalık var ve farkında olmasalar bile, dünya çapında milyonlarca insan bu sıkıntıdan muzdarip. Bu rahatsızlığa sahip olan kişilerde, kışın yeterli güneş ışığı alamadıkları için depresyon, yeme bozuklukları, enerji kaybı ve aşırı uyku gözlemlenmekte. İşte Philedelphia’daki Drexel Üniversitesi’nden Troy Hudson, bu rahatsızlığın tedavisi için bir akıllı gözlük projesi geliştirmiş. Bu gözlükle kullanıcının görme alanına güneş ışığı benzeri bir ışık yansıtılmakta ve kışın bile hala yazmış gibi bir psikolojik düzeltme yapılabilmekte.

google-glass-alternatif

META İLE ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK
California firması Meta’nın amacı, Artırılmış Gerçeklik uygulamalarını mantıklı büyüklükte bir akıllı gözlükte verebilmek. Ürettikleri gözlüğü taktığınızda gözlerinizin önünde hologram gibi bir arayüz oluşturuyor. Bu arayüzü el hareketlerinizle idare edebiliyor ve nesneler yaratıp ellerinizle şekil verebiliyorsunuz. Aşağıdaki videoda neler yapabileceğini görebilceğiniz Meta gözlükleri için Kickstarter’daki bağış kampanyasında 200,000 dolar toplanmış. Ürünün piyasaya 2015 Ocak ayında çıkması planlanıyor.

AVEGANT: KİŞİSEL SİNEMA SALONU
Avegant firmasının üretimi olan Glyph, akıllı gözlük konseptine farklı bir yaklaşım getiriyor. Sanal gerçeklik ve kişisel sinema salonu karışımı bir ürün olan Glyph, ilk bakışta bir çift kaliteli ve büyük boy kulaklık gibi duruyor. Tepesindeki kalın bölümü gözlerinizin önüne indirince karşınızda çok kaliteli görüntüye sahip bir video alanı oluşuyor.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share