HP’den Dünyanın En İnce Bilgisayarı

HP, şık kasa ve göz alıcı bir tasarım sunan Spectre 13 dizüstü bilgisayarın duyurusunu gerçekleştirdi.
hp-bilgisayar

Bilgisayar dünyasının lider markalarından HP, Fransa’nın Versay kentinde devam eden New York Times Uluslararası Lüks Konferansı’nda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarını tanıtarak herkesi şaşırttı. 10.4mm kasa kalınlığına sahip HP Spectre 13 neredeyse akıllı telefonlarla aynı kasa kalınlığa sahip.

Benzer kategoride yer alan MacBook 13.2 mm, Lenovo Yoga 900 ise 14.9 mm kalınlığında kasalar bulunduruyor. Dünyanın en ince Ultrabook’u olarak lanse edilen Spectre 13, inceliğin yanı sıra birinci sınıf malzeme kalitesiyle şık görünümden ödün vermiyor.

Metal ve karbon fiber materyallerin eşlik ettiği Spcetre 13, 1.1 kg’lık ağırlığıyla bu noktada en hafif bilgisayar çözümlerinden biri olmayı başarıyor.

HP Spectre 13’ün altın ve elmas kaplı versiyonları da bulunuyor. Özel tasarım bilgisayar, mayıs ayında geçekleşecek Cannes Film Festivali’nde açık artırma usulü satışa sunulacak. Satışlardan elde edilecek gelir ise Nelson Mandela Vakfı’na bağışlanacak.

13.3 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü IPS ekranın yer aldığı Spectre 13’ün güç biriminde Skylake tabanlı Intel i5 ve i7 işlemciler yer alıyor. 8GB RAM’in eşlik ettiği cihazın depolama birimi ise 256GB ve 512GB SSD şeklinde.

HP, Spectre 13’te kullandığı pil hakkında detaylı bilgi vermiyor, ancak Amerika merkezli şirkete göre dizüstü bilgisayar 9.5 saate kadar pil süresi sunuyor. Bang & Olufsen imzası taşıyan hoparlöre sahip Spectre 13’te üç adet USB Type-C giriş yer alıyor. Söz konusu girişlerden iki tanesi Thunderbolt desteğine sahip.

HP Spectre 13, 25 Nisan’da ilk olarak Amerika’da satışa sunulacak. Halihazırda 1170$ giriş fiyattan ön sipariş almaya başlayan Spectre 13, 22 Mayıs’tan itibaren ise Best Buy mağazalarında 1270$’dan listelenecek. Bilgisayarın yaz döneminde dünya piyasalarında boy göstermesi bekleniyor.

Share