HTC & Google işbirliği : Nexus 9

Tablet pazarında kısa sürede popülerlik kazanması beklenen Nexus 9 tanıtıldı.

Google’ın ilk phablet modeli Nexus 6’nın hemen ardından yeni nesil tablet modeli Nexus 9 da duyuruldu!

Google’ın uzun süredir ilk phablet deneyimi olan Nexus 6 ile birlikte sızdırılan ve hakkında birçok söylentiler bulunan Nexus 9, Apple’ın yeni nesil tablet ve Mac modellerini tanıtacağı planlı ve Samsung’un Exynos 7 Octa işlemcisini tanıttığı sürpriz etkinlik gününde duyuruldu.

nexus-9

HTC ile işbirliği yapan Google, 8.9 inç ekran boyutuna sahip yeni nesil tablet modelini Android 5.0 LolliPop ile satışa sunacak. HTC’nin akıllı cihazlarında rastladığımız fırçalanmış metal kasayla birlikte gelen Nexus 9’da alüminyum çerçeve kullanılmış.

NEXUS 9 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

8.9 inç ekran boyutu ve 2048×1536 piksel çözünürlüğüyle dikkat çeken Nexus 9, 480 gram ağırlığa sahip. 288ppi piksel yoğunluğu bulunan tablet modelin 9.7 inç ekranlı iPad Air modelinden daha ağır olduğunu da söyleyelim. Gelelim performans donanımlarına.

2.3 GHz saat hızında çalışan 64-Bit Tegra K1 işlemciyle kullanıcı karşına çıkmaya hazırlanan Nexus 9’da 2 GB Ram ve 16 GB ve 32 GB dahili depolama alanı seçeneği bulunuyor. Kepler DX1 GPU(grafik işlemci)’dan güç alan yeni nesil tablet, 4G-LTE bağlantılarını destekliyor olacak.

NEXUS 9 NE KADAR OLACAK?

16 GB Wi-Fi modeli 399, 32 GB modeli ise 499 Dolar etiket fiyatıyla geliyor. 4G-LTE özellikli olanı tercih ederseniz de599 Dolar ödemeniz yeterli olacak.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share