İlk yerli 3D printer çocuklar için oyuncak basacak

Türkiye’nin ilk yerli 3D “printer”ını üreten LTS Teknoloji Grup, hayata geçirdiği “Sihirli Fabrika” projesiyle Doğu’daki çocukların hayal ettikleri oyuncakları üretecek.

yerli-ilk-3d-printer
LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, yaptığı açıklamada, günümüzde sosyal sorumluluk çalışmalarının firmalar için olmazsa olmazlardan biri haline geldiğini, gruplarının da özellikle çocuklara yönelik projelere ağırlık verdiğini kaydetti. Sam, ilköğretimdeki çocukları belli aralıklarla, bünyelerindeki GeoMASS AR-GE Laboratuvarına alarak, üretim sürecinde pratik bilgiler verdiklerini, ardından sertifika dağıttıklarını belirterek, şunları ifade etti:

“Günümüz çocukları tek kelimeyle olağanüstü. Çok dikkatliler, her şeye vakıflar. Laboratuvarlarımızda gördüklerini arkadaşlarına, ailelerine detaylı şekilde anlattıklarını duyuyor ve çok mutlu oluyorum. Ankara’daki çocuklara kucak açarken, aklıma Doğu’daki çocuklar geldi. Bu kapsamda ekip arkadaşlarımla birlikte Sihirli Fabrika projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bu projede doğudaki çocuklar hayal ettikleri oyuncakları resmedecekler biz de Türkiye’nin ilk ve tek yerli TeTe 3D printeri ile bu oyuncakları üretip, onlara hediye edeceğiz.”
yerli-3d-printer

TETE 3D PRINTER

3 boyutlu yazıcılar printer, eğitim, sağlık, endüstri, mimari gibi çok sayıda sektörde kullanılıyor. LTS Teknoloji Grup tarafından uzun süren AR-GE çalışmaları sonucu üretilen TETE (3D printer), yüzde 100 yerli sermaye ile Türkiye’de üretilen ilk yerli üç boyutlu yazıcı olma özelliği taşıyor.

Share