Intel’den çekirdek ordusu

Intelden çekirdek ordusu

Intel'den çekirdek ordusu

Intel’in yeni işlemcisi 2-4-6 diye gitmeyi bırakıp hane atlıyor! İşte tek çipte süper bilgisayar…

Intel çok çekirdekli işlemcilerde büyük bir atılım gerçekleştirdi. Tamamen programlanabilir 48 çekirdekli işlemciyi tanıtan Intel, çok güçlü ve özel bilgisayarların önünü açtı.

1.3 milyar milyar transistore sahip olan bu işlemci, Single-chip Cloud Computer (SCC) olarak adlandırılıyor; yani tek çipte bulut bilgisayar. Bu işlemci, Intel’in Tera ölçekli Polaris işlemcisinin mirasçısı oluyor. Polaris, 2007’de ortaya konulan 80 çekirdekli bir işlemci projesi. Yeni nesil süper çok çekirdekli işlemcinin atasından farkı ise Pentium ya da Core model Intel işlemciler gibi standart masaüstü yazılımlarını çalıştırabilmesi oluyor.

Bu işlemcinin çekirdekleri çok güçlü değil, her biri daha güçsüz Atom işlemciler gibi. Ancak Çin ordusu gibi kalabalık oldukları için birlikten kuvvet doğuyor. Intel bu işlemci sayesinde bilgisayarların dünyayı insan gibi algılayabileceğini ifade ediyor. Intel’den Justin Rattner “Makineler çevrelerindeki dünyayı insanlar gibi anlayabilecek. Görecekler, duyacaklar ve hatta konuşacaklar. Bununla kalmayıp
insan benzeri yetenekler sergileyecekler. Bütün bunlar yüksek işlemci gücüyle gerçekleşecek” diyor.

Share