iPad ve iPhone’da sanal gerçeklik dönemi

Sanal gerçeklik son zamanların en trend konularından biri, AirVR ile artık iPhone ve iPad’de de sanal gerçekliği tadabileceğiz.

AirVR

Sıkıcı gerçek hayattan kaçabilmek için ne yapacağımızı şaşırdık, neyse ki teknoloji firmaları bize yardıcı olmak için sırada bekliyorlar. Sanal gerçeklik denilince bu aralar ilk akla gelen isim Oculus Rift gözlük sistemi. Ama Samsung da Oculus ile ortaklık yaparak, Note phablet kullanan pratik gözlük ürünü Samsung Gear VR‘ı duyurdu.
Fakat şimdiye kadar Apple’dan bir sanal gerçeklik konusu ile ilgili bir şey duymadık. Gittikçe güçlenen ve yetenekleri artan iPhone ve iPad cihazlarında, şimdi olmasa bile yakın gelecekte göreceğimiz bir eksik bu. Neyse ki üçüncü parti girişimci firmalar konuyla ilgileniyor da AirVR gibi yaratıcı ürünler görüyoruz.
AirVR, iOS işletim sistemi ve Apple’ın cihazlarındaki yüksek çözünürlüklü Retina ekranlarından faydalanan bir sanal gerçeklik gözlüğü. Samsung Gear VR modeline benzer şekilde, burada da iPad Mini veya iPhone cihazlarımızı özel tasarlanmış kablosuz bağlantılı gözlük aparatına takıyoruz. Uygulama aracılığı ile de sanal dünyalara, oyunlara ve maceralara atılmak mümkün oluyor.

Gözlüğün iPad Mini Retina için tasarlanmış ve AirVr modeli ve iPhone 6 Plus için tasarlanmış AirVR+ modeli var. Seri üretim desteği için açılan Kickstarter kampanyasından faydalanmak isterseniz, AirVR sanal gerçeklik gözlüğünü şu anda 49 Kanada Doları fiyatla önsipariş edebilirsiniz.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share