Liseliler Palmiye görünümlü solar şarj istasyonu yaptı

Cep telefonlarının şarj edilebilmesi için proje hazırlayan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden bir öğretmen ve öğrencileri, palmiye şeklinde güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonu üretti.

palmiye-sarj-cihazi

Bursa’da bir lisede, sık kullanıldığı için enerjisi kısa sürede biten cep telefonlarının daha kolay şarj edilebilmesi için hazırlanan proje kapsamında, güneş enerjisiyle çalışan palmiye şeklinde “solar şarj istasyonu” üretildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, elektrik-elektronik öğretmeni Recep Semih Aydın ve bir grup öğrenci tarafından Solar Şarj İstasyonu Projesi hazırlandı.

Metal ve plastik malzemelerden ağaç şeklinde oluşturulan ve üzerinde güneş paneli bulunan cihazda aynı anda 4 cep telefonu şarj edilebiliyor. Lamba sayesinde gece karanlığında aydınlatma işlevi de bulunan cihazın açık alanlarda bulundurulması gerekiyor.

Kullanıcı, telefonunu istasyondaki kutuya bıraktıktan sonra şifre oluşturup kilitliyor ve böylece şarj süresince başında beklemesine gerek kalmıyor.

İstasyon, okulun bahçesine kurularak eğitimciler ve öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Kablosuz internet hizmeti de sağlıyor

Recep Semih Aydın, toplu yaşam alanlarında cep telefonlarının kolay şarj edilmesi düşüncesinden hareketle projeyi oluşturduklarını söyledi.

İstasyona sim kart takıldığında ücretsiz kablosuz internet hizmeti de verebildiklerini kaydeden Aydın, şarj istasyonunun büyük parklar, stadyum çevreleri, üniversite yerleşkeleri gibi toplu yaşam alanlarına yerleştirildiğinde insanlara büyük kolaylık sağlayacağını vurguladı.+

Share