Mouselar çöpe mi gidecek?

3 boyutlu hareket algılayıcılar yakında çıkıyor.

Mouselar çöpe mi gidecek

Mouselar çöpe mi gidecek

Mouse ya da touchpad olmadan bilgisayar kullanımını mümkün kılan Leap Motion üç boyutlu hareket algılayıcıların, ön siparişle ürünü satın alan müşterilere 13 Mayıs’tan itibaren gönderilmeye başlanacağı açıklandı.

Filmlere de konu olan, el ve parmak hareketleriyle bilgisayarları kontrol etmeyi sağlayan Leap Motion algılayıcının günlük hayata girmesine çok az bir süre kaldı. Bilgisayarla insan arasındaki etkileşimi maksimum düzeye çıkarması beklenen sistem, 13 Mayıs’ta ön siparişle ürünü satın alan müşterilere gönderilmeye başlandıktan sonra, 19 Mayıs’tan itibaren de mağazalarda satılmaya başlanacak. Sistemin ön siparişler için belirlenen satış fiyatı 79.99 dolar olacak.

Ön siparişlerden duydukları memnuniyeti basın açıklamasıyla dile getiren Leap Motion Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Michael Buckwald, bir yıldan daha kısa bir sürede böylesine önemli teknolojiyi bilgisayar kullanıcılarının hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Leap Motion hareket algılayıcısı, Windows 7 ve 8, ve Mac OS X 10.7 ve 10.8 işletim sistemleriyle uyumlu şekilde çalışacak. Algılayıcı, bilgisayar kullanıcılarına oyun, müzik, eğitim, sanat gibi geniş bir program yelpazesinde hizmet verecek.

Yaklaşık kibrit kutusu büyüklüğündeki algılayıcı, yüksek hızlı tepki süresi ile dikkat çekiyor.

Share