Oculus Rift’in yeni modeli ortaya çıktı

Oculus’un yeni sanal gerçeklik başlık modeli Crescent Bay yepyeni özellikleri ile dikkat çekiyor.

Oculus şirketi Facebook bünyesine katılmasının ardından daha çok bilinirliğe sahip oldu. Ancak kimse Facebook’un Oculus’u nasıl kullanacağı hakkında herhangi bir fikre sahip değildi. Dev sosyal ağ halen daha Oculus’u nasıl kullanacağını açık etmedi. Oculus’un ürettiği sanal gerçeklik başlıklarına ise bir yenisi eklendi. Crescent Bay adı verilen modelde diğer sanal gerçeklik başlıklarına göre birçok yenilik yer alıyor.
Oculus-Rift

Oculus’tan gelen açıklamalar yeni sanal gerçeklik başlığının özelliklerini gözler önüne seriyor. Crescent Bay modelinde yer alan dikkat çekici yenilik ise başlıkta kulaklık bulunması olarak karşımıza çıkıyor. Bu da yeni Oculus Rift modelinde dahili ses desteğinin olacağı sonucunu ortaya çıkarıyor.

Yeni sanal gerçeklik modelinin bir diğer yeni özelliği ise 360 derece izleme özelliği. Bu özellik gözlük takıldığında izleme hacmini önemli ölçüde genişletiyor.

Oculus şirketi daha öncede IFA 2014 kapsamına Samsung ile ortak olarak ortaya çıkardıkları Samsung Gear VR’ı ortaya çıkarmıştı. Bu sanal gerçeklik başlığı Samsung’un yeni gözdei Galaxy Note 4 ile kullanılabilmesi ile dikkat çekiyor.

Oculus’un sanal gerçeklik başlıklarının ne zaman satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor.
Kaynak:Mynet

Share