Projeksiyon lambası

Günümüzde 7. Sanat olarak ta kabul edilen sinema sektörü ve konferans sistemlerinin olmazsa olmazı olan projeksiyon cihazları artık evlerimize kadar girdi.

Herkes kendi evinde büyüğünden küçüğüne maliyeti oldukça düşen usb den dosya okuyabilen bir ya da iki HDMI çıkışı olan projeksiyon cihazlarını kolayca satın alabiliyor.

Toplantı, sunum gibi etkinliklerin vazgeçilmezi olan projeksiyon cihazlarının da zamanla arıza yapması durumunda tabii ki teknik bir ekip in işe el atması gerekiyor.

Kullanıcıların genellikle karşılaştıkları arıza durumu projeksiyon lambası arızası oluyor. Her lambanın bir ömrü olduğu gibi projeksiyon cihazlarının da bir lamba ömrü oluyor.

 

Bu arıza durumunda en dikkat edilmesi gereken konu lambayı tekrar takacak olan teknik servisin bu konuda iyi biri tecrübeye sahip olması. Orijinal projeksiyon lambası takılmalı ve ayarlarının milimetrik hatta mikrometrik olarak ince ayarlarda doğru şekilde takılması durumudur.

Senkron u ayarları doğru yapılmamış bir lamba orijinal olsa bile randıman alınamaz ve netlik, kontras değerleri kullanıcıyı tatmin etmez. İzlemekten keyif alamazsınız. Size tavsiyemiz tecrübesine inandığınız sağlam referansları olan bir firma ile çalışmanız.

 

Share