SanDisk 200 GB’lik MicroSD piyasada

Flaş bellek teknolojileri alanında üretim yapan dünyanın en büyük üreticisi SanDisk Mobil Dünya Kongresinde gösterime sunduğu 200 GB kapasiteli yeni microSD kartı satışa sunulmaya başlandı.

SanDisk-200GB
MicroSD, çıkarılabilir flash hafıza kartları için bir biçimdir. Çoğunlukla cep telefonlarında kullanılan bu küçük hafıza taşıyıcı aletleri SanDisk TransFlash‘tan türetilmiştir, Ama hem de elde taşınabilen GPS aletlerinde, portatif medya oyuncuları, dijital ses oyuncuları, genişletilebilir USB flash bellekler, Nintendo DS flash kartları için vb. amaçlar ile kullanılabiliyor.32 GB ve 64 GB gibi boyutlar ile başlayan süreçte SanDisk bu seviyenin çok çok üstüne çıkarak 200 GB’lik MicroSD’leri satışa çıkardı.

SanDisk 600 üzerinde patente de sahip ve Flaş bellek tabanlı ürünleri arasında, mp3 çalarlar, usb belek i ve flaş kartlar ile kendi alanında en iyi olarak gösteriliyor. Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2014’te duyurduğu yüksek kapasitesi ile dikkat çeken en yeni microSD kartı artık dünyanın ilk 200 GB kapasiteli microSD kartı özelliğine sahip. Yüksek hafızaya sahip olması özelliğinin yanı sıra Ultra microSDXC UHS-I gibi özelliğe sahip olan kart dakikada 1.200 fotoğraf aktarımı yapabilme gibi bir detaya sahip olmasıyla da ne kadar hızlı olduğunu da gösteriyor.

DXC formatına sahip hafıza kartı 20 saat Full HD çözünürlüklü video saklayabiliyor. Saniyede 90MB veri aktarım hızına sahip dünyanın en yüksek kapasiteli microSD kartı fiyatı da gayet cazip tutarlarda. SanDisk mart ayındaki lansmanda hafıza kartı için 400 dolar tavsiye fiyat açıklanmıştı fakat ürün Amazon’da 240 dolardan satışa sunulmaya başlandı bile. SD adaptörüne sahip 200GB’lık hafıza kartı su geçirmezken, ayrıca darbe ve sıcaklığa karşı da ekstra tasarlanmış durumda.

Share