Sikorsky Helikopterleri Artık ASELSAN Desteğiyle Uçacak

Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky firmasıyla anlaşma yapan ASELSAN, önümüzdeki 20 yıl boyunca üretilecek Black Hawk helikopterinin standart donanımlarını üretecek.
sikorsiki

ASELSAN yurt dışına açılma konusunda yeni bir fırsat yakaladı. Sikorsky ve ASELSAN işbirliğiyle ilk kez bir Türk firmasının üreteceği yüksek teknolojiye sahip parçalar dünyada pek çok ülkenin tercihi Black Hawk’a monte edilecek. Helikopterin standart donanımına entegre edilecek parçalar tüm dünyada yer alan yeni Black Hawk’larda kullanılacak. Savunma Sanayii İcra Komitesi Kararı ile Türkiye’deki genel maksat helikopter ihtiyacı bulunan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan proje kapsamında önümüzdeki 20 yıl boyunca Black Hawk helikopterlerinin standart donanımlarını ASELSAN üretecek.

ASELSAN sikorsky’lerin aviyonik sistemlerini üretecek

S-70i Black Hawk helikopterlerinin mevcut uçuş ve görev yönetim ekipmanlarının yerine ASELSAN’ın üreteceği milli yazılıma sahip yüksek teknoloji ürünü parçalardan oluşan “ASELSAN Görev Yönetim Sistemi(IMAS)” monte edilecek. Ülkemizde T-70 Kara Şahin olarak adlandırılacak helikopterler dünyanın en modern aviyonik mimarisine sahip olacak. En zorlu havacılık şartlarına uygun olarak geliştirilen IMAS, pilotların uçuş sırasında kullandığı kontrol panelleri, göstergeler ve kumanda birimlerinden oluşuyor.
ASELSAN’ın Pazar Payı Artacak

Dünyanın sayılı helikopter üreticilerinden olan Sikorsky firmasının S70i Black Hawk helikopterinin kontrol birimini ASELSAN‘a emanet etmesi şirketin uluslararası arenada boy gösterebilecek bir aviyonik sisteme sahip olduğunun en büyük kanıtı olmuş oldu. Bu durumda ASELSAN’ın pazar payında da ciddi oranda artış olacak. Öte yandan ASELSAN, dünyada aviyonik sisteme sahip az sayıda şirket arasındaki yerini de sağlamlaştırmış olacak.

Share