SIM kartlar saatlere de takılacak!

Samsung, yakın bir zamanda Gear S2 classic’in yeni bir sürümünü, dünyanın giyilebilir cihazlar için ilk eSIM’iyle birlikte tanıtacağını duyurdu. Böylece akıllı saat, bir 3G / hücresel uyumlu olacak.

samsung-gear-2-classic

Daha önce 2014 yılında Apple’ın iPad Air 2 modeli, gerçek SIM kartlar arasında değişiklik yapmaya gerek duymadan farklı operatörlerle çalışmaya programlanabilen bir SIM olanağı sunan ilk mobil cihaz olma unvanını kazanmıştı.Gear S2 classic ise böylece aynı teknolojiyi sunan ilk giyilebilir cihaz olacak.

Gear S2 classic’te bulunan bu eSIM GSMA’in eSIM şartnamesiyle uyumlu olacak. Zira Samsung da zaten söz konusu şartnameyi destekleyen önemli cihaz üreticileri arasında yer alan bir firma. Özellikle akıllı saat gibi bir giyilebilir cihaziçin eSIM teknolojisinin çok daha mantıklı ve işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcılar cihazlarında bir nano SIM yuvasına sahip olsalar bile, akıllı saat gibi küçük boyutlu cihazlarda bu SIM’leri değiştirmek yine de çok da konforlu bir süreç değil.

Diğer yandan bu eSIM özelliğinin şu aşamada dünyadaki çoğu operatör tarafından desteklenmediğini de ekleyelim. Dolayısıyla Gear S2 classic’in bu 3G özelliği daha çok ABD ve birkaç Avrupa ülkesinde geçerli olacak.

Gear S2 classic’in 3G sürümünün Mart ayında satışa çıkarılacağı bilgisi dışında nerede ve ne kadara satılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yok.

Share