Sony Android Wear’ı kullanmayacak

Sony‘nin Android Wear’ı kullanmayacağı ve giyilebilir cihazlar için kendi platformunu kullanacağı belirtiliyor.

Sony giyilebilir teknolojiler alanına yönelen ilk büyük firmalardan biriydi ve özellikle akıllı saat pazarına oldukça önemli bir giriş yaptı. Teknoloji dünyasında giyilebilir teknolojilerin önemli bir yer kaplamayı ve teknoloji dünyasının geleceğine de damga vuracak gibi göründüğü bu günlerde, Sony‘nin bu atılımı oldukça yerinde görünüyor. Sony ve Samsung gibi dev firmalar bir süre önce giyilebilir teknoloji alanına girmiş olsa da, bu alandaki belki de şu ana kadarki en önemli açıklama geçtiğimiz günlerde Google cephesinden geldi.

Google’ın giyilebilir cihazlara yönelik olarak geliştirdiği Android Wear, teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı ve giyilebilir teknolojiler alanında faaliyet gösteren birçok üreticinin de dikkatini çekmeyi başardı. Özellikle LG ve Motorola bu işletim sistemine büyük yatırım yapacak gibi görünüyor ve bu iki firma şimdiden Android Wear kullanan akıllı saatler geliştirmekte olduğunu açıkladı. Başta HTC dahil olmak üzere birçok teknoloji devinin de yakın zamanda LG ve Motorola’yı takip etmesi bekleniyor.

Ancak Android Wear’ı kullanarak giyilebilir cihazlar geliştirecek olan bu firmalara Japon teknoloji deviSony katılmayacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sony Mobile yetkilisi Ravi Nookala, Google’ın giyilebilir cihazlara yönelik olarak hazırladığı Android Wear’ı kullanmayacaklarını açıkladı. Sony daha önceki giyilebilir cihazlarında yaptıklarına devam edecek ve gelecekteki ürünlerinde de Android’in kendileri tarafından modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanacak.
Kaynak:Mynet

Share