Tek tuşla kendi kıyafetinizi üretin

İstediğiniz kıyafeti yazıcıdan çıkarmaya ne dersiniz? OpenKnit 3D yazıcı ile hemen şimdi yapabiliriz.

OpenKnit, evinize kurabileceğiniz bir kıyafet yazıcısı. Evet, artık iki boyutlu STL plan dosyalarını alıp, evde keyfimize göre kıyafet yapabileceğiz. Normal bir 3D yazıcının plasik dökme ve ısıtma kafası yerine, bu makinede örgü kolları bulunuyor. Tabii ki plastik kaynak malzeme yerine de yün geliyor.

OpenKnit-3D-yazici

(Gerçek Gündem) Gerard Rubio’nun tasarladığı açık kaynaklı OpenKnit makinesi henüz deneme aşamasında. O yüzden videoda görüldüğü gibi tam otomatik değil, arada bir operatör yardımına ihtiyaç duyuyor. Ama ileride piyasaya çıkacak model yardıma ihtiyaç duymadan çalışabilecek. Daha şimdiden OpenKnit’in portatif bir versiyonu bile üretilmiş, küçük versiyonla çoraplar, atkılar, bereler ve süveterler basılabiliyor.

 

SİZ DE ÜRETEBİLİRSİNİZ

Açık kaynaklı olduğu için OpenKnit için açılmış GitHub sayfasından cihazın planlarını indirip siz de bir tane monte edebilirsiniz. Makinenin yaklaşık maliyeti 750 Dolar civarı. Ayrıca “Do Knit Yourself” isimli web sitesinde OpenKnit için uygun birkaç tane kıyafet dosyası da sizi bekliyor olacak. Sadece STL dosyasını indirin, renklerini istediğiniz gibi değiştirin, üzerine desen ilave edin ve basın, bu kadar kolay!

Share