Tesla’dan Pilli evler yakında

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yeni ürünü Powerwall ile evlere geldi. Güneş enerjisi ile şarj olan piller enerji depolayarak jeneratör gibi kullanılabiliyor.

Tesla yeni pil sistemi ile farklı bir alana giriş yapıyor

tesla-powerwall-battery
Gelişmiş elektrikli araçları bulunan Tesla, otomobillerden sonra evler için geliştirdiği pil çözümünü de tanıttı. Powerwall adı verilen yeni Tesla pilleri, güneş panellerinden aldığı enerji ile şarj olabilen bir batarya sistemi. Aynen bir jenaratör gibi çalışan piller, elektrik kesintileri ya da elektiğin olmadığı yerlerde kullanılabilecek.

Powerwall pilleri güneş enerjisi ile şarj olduktan sonra gece ya da güneşin olmadığı zamanlarda depoladığı enerjiyi kullanıyor. Tanıtımı firmanın CEO’su Elon Musk tarafından yapılan pil sisteminde 10 ve 7 kWh olmak üzere iki farklı kapasite seçeneği bulunuyor. 10 kWh olan sürümün ABD fiyatı 3500 dolar, 7 kWh olan sürümün fiyatı ise 3000 dolar olarak açıklandı.

Ağırlığı 100 kg olan piller uzman teknisyenler tarafından ev ve işyerlerine kurulabiliyor. Birden fazla pil aynı anda bağlanarak toplamda 90 ya da 63 kWh gücünde batarya sistemi kurulabiliyor. Piller yaz aylarında ilk olarak ABD’de satışa sunulucak.

Share