Türk kadınına özel üretim

Samsung Türk kadınını dinledi, 30 milyon dolara akıllı buzdolabı üretti.

Samsung, 30 milyon dolarlık yatırımla Türk kadınına özel Smart Freezer buzdolabı serisini üretti. Türk kadınlarıyla yapılan araştırma doğrultusunda hazırlanan Smart Freezer’da istendiğinde buzluk bölümü buzdolabı bölümüne eklenebiliyor. 2012’de pazardaki en büyük 3 beyaz eşya markasından biri olmayı hedefleyen Samsung, yeni serinin katkısıyla pazar payını yüzde 10’un üzerine çıkarmayı planlıyor.

Samsung Türk kadınını dinledi, 30 milyon dolara akıllı buzdolabı üretti.

Samsung Türk kadınını dinledi, 30 milyon dolara akıllı buzdolabı üretti.

Samsung, Türk pazarı ve Türk kadınının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Smart Freezer adını verdiği akıllı buzdolabını üretti. Türk kadınları ile yapılan araştırmanın verilerine göre üretilen ve 30 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Samsung Smart Freezer’da istendiğinde buzluk bölümü tek bir düğmeyle buzdolabı bölümüne eklenebiliyor.

Üründe bulunan ‘Hemen Soğutma’ bölümüne buzdolabının sistemine zarar vermeden istenilen sıcaklıkta yemek konabiliyor ve soğuması sağlanıyor. 16 konsept arasından seçilen Smart Freezer için Samsung yeni model kalıp geliştirdi ve yeni üretim bandı kurdu. Bağlantı yerlerinden, raflar için kullanılan camlara, çerçeveler için kullanılan materyallerden, sebzeliklerin tasarımına kadar her şey yeniden tasarlandı. Bir ay önce Türkiye’de satışa sunulan ürünün fiyatı modeline göre 1.650 ile 2 bin 650 lira arasında değişiyor.

Samsung Beyaz Pazarlama Müdürü Özlem Koçdar, “Smart Freezer’ı geliştirirken pazara ek olarak Türk kadınının ihtiyaç ve isteklerini de detaylı olarak inceledik. 2010 verilerine göre Türkiye pazarında 1.5 milyon adet buzdolabı satıldı ve bunun yaklaşık 1 milyonu iki kapılı No Frost buzdolaplarından oluşuyor. 1 milyon buzdolabının yüzde 60’ı ise 400-500 litre aralığında ve yüzde 100’e yakını ise 70 cm genişliğinde. Biz de bu verileri de göz önüne alarak yeni serimizi geliştirdik” dedi.

Tek tuş ile buzdolabının komple bir soğutucuya döndüğünü belirten Koçdar, “Tek tuş özelliğinin Türk kadınına büyük kolaylık sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu özellik kullanıldığında yani buzdolabı komple soğutucu olarak kullanıldığında yüzde 20 enerji tasarrufu da sağlanıyor” diye konuştu. Bu projenin Samsung’nunTürkiye’ye yaptığı yatırımın bir göstergesi olduğunu belirten Koçdar, “Samsung olarak Smart Freezer projesine 30 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı ve bu yatırım Türk kadınının buzdolabı kullanımı konusunda verdiği bilgiler ile gerçekleşti. Türkiye olarak dünya pazarına yeni bir ürün kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye için üretilen buzdolabı önümüzdeki aylarda Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde 15 farklı ülkede satışa sunulacak” değerlendirmesini yaptı.

Samsung Türkiye Direktörü Lemi Paksoy da Türkiye’deki pazar paylarının her yıl arttığını belirterek, “Türkiye’de yılda ortalama 1.5-1.6 milyon buzdolabı satılıyor. Fiyatı 1.650 ile 2 bin 650 TL arasında değişen Smart Freezer serisi henüz çok kısa bir süredir pazarda olmasına rağmen yoğun ilgi gördü” diye konuştu.

Hedef 1 yılda 100 bin adet satmak

Samsung Türkiye Genel Müdürü Sung Yong Hong, yeni ürünün kısa sürede çok talep göreceğini belirterek, sadece bu serinin Kayra adını verdikleri modelinden 100 bin adet satmayı hedeflediklerini söyledi. 2012 yılında Türkiye’nin en büyük 3 beyaz eşya markasından biri olmayı amaçladıklarını da kaydeden Sung Yong Hong, “Önümüzdeki yıl Türkiye’deki en büyük 3 beyaz eşya markasından biri olmayı hedefliyoruz. Bu da yüzde 10’un üzerinde pazar payı demek” diye konuştu.

Navibot evin fotoğrafını çekiyor süpürüyor, sonra yuvasına dönüyor!

SAMSUNG’UN kısa süre önce satışa sunduğu yeni ürünü robot süpürge Navibot ile ilgili bilgi veren Sung Yong Hong, kendi kendine evi süpüren bu ilginç ev aleti ile ilgili şunları anlattı: “Navibot’un akıllı navigasyon programının arkasında beyin görevi gören 2 CPU kontrol yongası yer alıyor. Bu yongalar Navibot’un evi gördükten sonra hatırlamasını, objelerin ve şarj yuvasının yerini öğrenmesini sağlıyor. Cihazdaki küçük entegre kamera, bir odanın saniyede 30 fotoğrafını çeken görüntülü haritalama sistemi içeriyor. Navibot bu fotoğrafları kullanarak, evin sanal haritasını oluşturuyor ve mobilya, aksesuar gibi yoluna çıkabilecek objelerin yerini tespit ediyor. En hızlı ve en güvenli güzergâhı hesapladıktan sonra da evi temizliyor. Eğer şarjı yeterli değilse, şarj yuvasına dönüp 2 saatte şarj oluyor. Evsahibinin programladığı saatte evde kimse olmasa bile evi süpürüp yine yerine geçebiliyor.”

Düşünme aşamasını geçtik yatırım için yer arıyoruz

SAMSUNG Türkiye Genel Müdürü Sung Yong Hong, şirketin Türkiye’ye ciddi olarak yatırım yapmayı planladığını söyledi ve şöyle devam etti: “Düşünme aşamasını geçtik. Türkiye, Samsung’un en önemli pazarlarından biri. Bir yıl içinde yatırım planımız hayata geçer. Türkiye’ye ne getireceğimizi, ne üreteceğimizi konuşuyoruz. Genel merkez de Türkiye’ye hangi ürün grubuna yatırım yapılacağını konuşuyor. Biz de yan sanayi ve yatırım ortamını inceliyoruz. Hükümetle de kontağa geçtik. Fırsatlara baktık. Sadece elektronik değil aydınlatma ve tıbbi cihaz, sağlık ürünleri gibi başka ürün gruplarımızı da getirmeyi düşünüyoruz. Zaten Samsung bir ürün grubunda üretime başladığında diğer ürünler de arkasından gelir…”

Share