Uber’den sürücüsüz araç teknolojisi atağı

Firmanın, sürücüsüz araç teknolojisini uygulamaya koyabilmek için bir şirketi satın aldığı ve başka bir firmayla ortaklık için anlaştığı açıklandı.

Özel araç sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber‘in, sürücüsüz araç teknolojisini uygulamaya koyabilmek için bir şirketi satın aldığı ve başka bir firmayla ortaklık için anlaşmaya vardığı bildirildi.

Uber’den yapılan açıklamada, sürücüsüz kamyon teknolojisi alanında araştırma yapan Otto adlı şirketin açıklanmayan bir bedel karşılığında satın alındığı belirtildi.

Açıklamada, Otto ve Uber’in ABD’nin San Francisco, Palo Alto ve Pittsburgh kentlerinde kişisel ulaşım alanında faaliyet göstermek için çaba sarf edeceği duyuruldu.

Uber İcra Kurulu Başkanı (CEO) Travis Kalanick’in, “Gerçek dünyada dijital servis sağlamak için insanlığa hizmet eden gelişmiş lojistik, yapay zeka ve robot sistemleri geliştirmeliyiz.” ifadesine yer verilen açıklamada, söz konusu satın almanın Uber’i dünyadaki en güçlü “otonom mühendislik” şirketlerinden biri haline getireceği ifade edildi.

Otto’nun kurucu ortaklarından Anthony Levandowski ve Lior Ron, Google’ın sürücüsüz araç teknolojisi ve haritalama araştırmalarında yıllarca görev aldıktan sonra geçen ocak ayında kendi şirketlerini kurdu. Google’ın söz konusu araştırmalarında görev alan birçok çalışanı da geçen aylarda Otto’ya katılmıştı.

Uber’in de Pittsburgh’daki Gelişmiş Teknolojiler Merkezi’nde Google ve Carnegie Mellon Üniversitesinde sürücüsüz araç teknolojisi üzerinde uzman çalışanları bulunuyor.

VOLVO İLE ANLAŞMA

Açıklamada ayrıca, İsveçli otomotiv devi Volvo ile sürücüsüz araç alanında 300 milyon dolar değerinde bir anlaşma yapıldığı da aktarıldı.

Volvo’nun araç güvenliği konusunda lider olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şirketin Uber’e bu yıl bitmeden 100 adet SUV araç temin edeceği bilgisi verildi.

Açıklamada, söz konusu araçların sürücüsüz teknolojiyle donatılarak gelecek aylarda Pittsburg’da test amaçlı kullanılmaya başlayacağı ifade edildi.

Share