Uçağa binmeden telefonu şarj edin

Mobil cihazlara ispat şartı!
ABD’de bazı havalimanlarına yapılan uluslararası uçuşlarda telefon ve benzeri mobil cihazların çalıştığının ispatlanması istenecek. Bu, ispat edilemediğinde uçağa binilmesine izin verilmeyecek.

ABD’ye yapılacak bazı uçuşlarda mobil cihazların açılması istenecek.

ABD’de seyahat güvenliğini düzenleyen kuruluş olan TSA (Transportation Security Administration – Ulaştırma Güvenlik İdaresi) yayınladığı bir açıklamayla bazı havalimanlarından ABD’ye yapılan uluslararası uçuşlara yeni düzenlemeler getirdi.

TSA’in getirdiği yeni düzenlemeye göre, uçağa binecek yolcular yanlarında taşıdıkları telefon ve tablet benzeri cihazların çalıştığını ispatlamak zorunda olacaklar. Bu da mobil cihazın pilinin (en azından açılacak kadar) dolu olması anlamına geliyor. Bunu ispat edemeyenlerin uçağa binmesine izin verilmeyecek.

ucaklarda-telefon

TSA tarafından internet sitesinde yayınlanan açıklamada bu tip cihazların uçağa alınmayacağı belirtiliyor. Ancak bu cihazların uçağın bagaj bölümünde seyahat edip etmeyeceği konusunda bir bilgi verilmedi.

Açıklamaya göre, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (Department of Homeland Security) tarafından önerilen uygulamayla uçuş güvenliği konusunda yeni bir adım atılmış oluyor. Atılan bu adımın özellikle El Kaide gibi örgütlerin tehditlerine karşı bir önlem olarak alındığı düşünülüyor.

ABD’ye yapılan bu uçuşların hangi ülkelerdeki havalimanlarını kapsadığı açıklanmadı. Ancak bazı Avrupa ve Ortadoğu havalimanlarının bu kapsam içerisinde değerlendirilmesi bekleniyor.

Bir dönem dizüstü bilgisayarlar açtırılıyordu

Geçtiğimiz yıllarda bazı havalimanlarında dizüstü bilgisayarların açılması ve çalıştığının ispatlanması isteniyordu. Halen de birçok ülkede dizüstü bilgisayarlar (ekranları X-Ray sistemlerinde görüntülenmeye engel olduğu için) ayrı kutu içinde kontrol ediliyor.

Kaynak: Al Jazeera

Share