Uygun fiyata aksiyon kamerası: Xioami Yİ

Çin’i kasıp kavuran cep telefonu üreticisi Xiaomi, piyasadaki en uygun fiyatlı aksiyon kamerası olan Yi’yi tanıttı. Şimdilik sadece Çin’de satılacak olan kameranın fiyatı 64 Dolar olarak belirlenmiş.

Birçok firmanın kendi ürünleriyle yer aldığı aksiyon kamerası pazarına, uygun fiyatlı yeni bir model geldi. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 64 Dolar fiyat etiketine sahip aksiyon kamerası Yi’yi duyurdu.

xioami-yi-kamera

Sektörün önde gelen ismi GoPro’ya fazlasıyla benzeyen Yi, saniyede 60 kare 1080p çözünürlüğünde video kayıt edebiliyor. 16 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf da çekebilen kamera, f2.8 diyaframa sahip. Slow motion ve Time Lapse çekim gibi özellikleri bulunan Yi, suyun altında 40 metreye kadar kullanabiliyor.

Benzerlerinden çok daha ucuza satılan Yi aynı zamanda Bluetooth ve Wi-Fi desteği de sunuyor. Bu özellikler sayesinde akıllı telefon ya da tabletle kablosuz olarak iletişim kurup video ve fotoğraf çekebildiği gibi cihazı uzaktan kumanda etmek de mümkün oluyor. Şimdilik sadece Çin’de satılacak ürünün önümüzdeki günlerde dünyanın diğer ülkelerinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Fiyat uygun

Benzer özellikleri sunan GoPro ya da Sony ActionCam modellerinin fiyatları 300 Dolar civarında. Yi, sunduğu özellikleri ve fiyatıyla pahalı benzerleriyle rekabet edebilecek bir ürün olarak görülüyor.

Share