Yazın telefonunuzu korumanın 4 yolu!

Sıcaklıklar yükseldi. Yanınızdan hiç ayırmadığınız teknolojik cihazlarınız için bu pek iyi bir haber değil.

Bizler yaz aylarını her ne kadar seviyor güneşe ve suya ihtiyaç duyuyor olsakta teknolojik ürünler için bu durum tam tersi!

Eğer yanınızda taşıdığınız, kumsala, tatile, havuza, doğa yürüyüşlerine yanınızda götürdüğümüz tüm elektronik cihazlarınız özellikle dayanıklı ise sorun yok. Ama değillerse, aşağıdaki ufak ipuçlarına dikkat ederek, cihazınızı kazalardan ve çevresel koşullardan koruyarak, ömürlerini uzatmanız mümkün olabilir.

suya-dusen-telefon

1. Sıcağa Dikkat Edin

Eğer tatilde sıcak bir yere gidiyorsanız, taşınabilir cihazlarınızı mutlaka cepte, çantada veya gölgede tutun. Aşırı ısınmış cihazlarınızı sakın buzdolabında soğutmaya kalkmayın. Bir süre kesinlikle sıcak almayacak gölge bir yerde veya odanızda tutmanız, normal ısılarına dönmelerini sağlayacaktır. Eğer bir dizüstü kullanıyorsanız, aşırı ısınmaları engellemek için bir soğutucu aksesuar almayı düşünebilirsiniz. Masaüstü bilgisayarlarınız için ise yapabileceğiniz en iyi şey, yaz öncesi komple kasa içi temizlik yapmak ve özellikle de ön / arka /işlemci fan’larını toz ve kalıntıdan iyice temizlemek olacaktır.

2. Koruyucu Kullanın

Cep telefonu ve tabletlerimizi nereye gidersek yanımıza götürüyoruz ama yeterince koruyor muyuz? Her ne kadar yeni cihazların ekranları sağlam olsa bile çoğu suya veya darbeye dayanıklı değil. En basitinden ekrana ekstra bir koruyucu şeffaf yüzey monte etmeniz bile işe yarayacaktır. Veya yurtdışından alabileceğiniz komple koruma sağlayan “Smartskin For Smartphones” gibi komple kapatıcı ürünlere yatırım yapmak, uzun vadede üzülmenizi önleyebilir.

3. Kesinlikle Islatmayın

Eğer denize girerken güvenlik sebebi ile veya tekne gezisinde taşınabilir cihazlarınızı yanınızda götürmeniz gerekiyorsa, mutlaka yanınızda su geçirmez kılıf bulundurun. Bazı su geçirmez kılıflarda vakumlu kulaklık çıkışı da bulunur, böyle bir model alırsanız müzik zevkinizden de ödün vermemiş olursunuz. Bu su geçirmez kılıfların tabletler için olanları da var. Fotoğraf makinaları ve dizüstüler için de su geçirmeyen çantalar bulmak mümkün.

4. Sert Kılıf İçinde Tutun

Eğer tatilinizi doğada, dağda, yaylalarda gezerek, yürüyüşler yaparak, dağlara tırmanarak geçirmeyi seviyorsanız, önleminizi almanız lazım. Teknolojik cihazlarınızın çoğu darbeye, düşmeye veya yanlışlıkla üzerine oturmaya dayanıklı değil. Ama piyasada bulunan envai çeşit sert kılıflar bu koruma işi için ideal. Mutlaka biraz para ayırıp iyi bir ürün almaya çalışın, nihayetinde en değerli bilgileriniz ve cihazınız sözkonusu. Ama en ucuz sert kılıf ürünü bile, hiç koruma olmamasından iyidir.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share