Yeni mini mobil yazıcı yapım aşamasında

İsrail menşeli Zuta tarafından geliştirilen mini mobil yazıcı, kağıtların yüzeyinde hareket ederek yazma işlemini gerçekleştirebiliyor.

Kağıtların yüzeyinde hareket ederek çalışan yeni taşınabilir yazıcının finansmanı için Kickstarter’da başlatılan kampanya büyük ilgi gördü ve bu mini mobil yazıcı hedeflediği 400.000 dolara çok yakında kavuşacak gibi görünüyor. İsrail menşeli Zuta Labs tarafından geliştirilen bu robotik yazıcı, kullanıcıların yoldayken dahi yazıcı kullanabilmelerini sağlıyor.

mini-mobil-yazici

Zuta’nın kurucusu olan Kudüslü girişimci Tuvia Elbaum tarafından geliştirilen bu mini mobil yazıcı, eşsiz tasarımıyla benzerlerinden ayrılmayı başarıyor. Yoldayken sürekli olarak akıllı telefonunu veya tabletini kullandığını belirten Elbaum, bunların kendisine ilham verdiğini ve bunun sonucunda kullanıcıların eve ya da ofise gitmelerine gerek kalmadan istedikleri belgeyi yazdırabilecekleri bu mobil yazıcıyı geliştirdiğini söylüyor.

Taşınabilir yazıcı bulmak için internette arama yaptığında ya taşınamayacak kadar büyük cihazlarla karşılaştığını ya da bulduğu mini yazıcıların A4 kağıtlara baskı yapamadığını söyleyen Elbaum, bu cihazların hepsinin içine kağıt koyulması gerektiğini fark etmiş ve bu sorunu ortadan kaldırmak için kendi cihazını geliştirmiş. Kullanımı için içine herhangi bir koyulması gerekmeyen yeni mini mobil yazıcı, herhangi bir boyuttaki kâğıttın yüzeyinde gezinerek yazma işlemini gerçekleştirebiliyor. Kickstarter’da başlattığı ve 400.000 dolar toplamayı planladığı kampanyasında şimdiden 330.000 dolara ulaşan Zuta, gerekli finansmanın sağlanmasının ardından üretim aşamasına geçmeyi planlıyor.

Kaynak:Mynet

Share