Canon’dan fotoğraf severlere umulmadık bir itiraf!

Cep telefonlarının artması ve fotoğraf yeteneklerinin neredeyse bir profesyonel makine kadar iyi olduğunun düşünülmesi nedeniyle DSLR tarzı makineleri üreten firmaları satış anlamında zorladığı bilinen bir gerçek. Teknoloji’ye ayak  uydurmak ise büyük maliyet getiren bir olgu. Hal böyle olunca büyük ve küçük firmalar ise ayakta durmakta zorlanıyor. Fotoğraf makinesinde büyük söz sahibi firmalardan olan Canon da bu konuyla ilgili çok içten bir itirafta bulundu.

82 yaşındaki Canon Genel Başkanı ve CEO’su Fujio Mitarai, kısa süre önce verdiği bir röportajda Canon’un yol haritasına dair açıklamalarda bulundu. AR-GE çalışmalarının rekabetteki önemine değinen Mitarai,  2017’nin Fotoğraf sektörü açısından çok güçlü bir yıl olduğunu değerlendirdi . Satış ve kar paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Konsolide satışlarından 2020 yılına kadar  44,1 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefleyen firma, bu hedefin mümkün olabileceği kanaatinde.

İnovasyon faktörü

Fujio Mitarai’nin verdiği demeçteki en can yakan kısım ise inovasyona dair oluyor. Planlarının bu yıl içinde teknoloji sensör ve işlemci alanın daki gelişime açacaklarını bildiren açıklamasından sonra inovasyon alanında kendi markalarının rakiplerine karşı geride kaldığını itiraf ediyor. Buna ek olarak Amerika’da yeni bir Ar-Ge merkezi açacaklarını belirten Mitarai, yeni teknolojileri derhal bünyelerine katacaklarını ekliyor. Şirketlerin ayakta kalıp teknolojiye yön verebilmeleri için günümüz trendlerini çok iyi okunması gerektiğini söyleyen Mitarai, rekabetin ötesinde cihazlar ortaya çıkarmanın zorlaştığını bildiriyor.

Görünen o ki Canon önümüzdeki dönemde yeni teknolojilerle karşımıza çıkacak. Ar-Ge’ye olan yatırımlarını artıran firmanın yapacağı yeniliklerin ne olacağı konusunda henüz somut bir bilgi yok. Önümüzdeki günlere konunun takipçisi olacak ve gelişmeleri ileteceğiz.

Share