Kemik Fermuar ve İşlevleri

Fermuar uzun zamanlardan beri düğme, çıt çıt gibi ürünlerin alternatifi için kullanılıyor. Fermuar birbirine geçen dişli sistemlerden oluşur ve kullandığınız ürünün kapanmasını sağlar. Kullanışlı olduğu kadar hassastır. Dişlilerden birinin bozulması ya da kırılması fermuarın işlevini kaybetmesine neden olur. Fermuar kar metal fermuar, kemik fermuar, şerit fermuar gibi gruplara ayrılır. En çok kullanılan fermuar tiplerinden biride kemik fermuardır.

Kemik Fermuar Nedir?

Kemik fermuar özel bir maddeden yapılır ve kemik rengi olduğu gibi başka renk seçenekleri de vardır. Çanta, ayakkabı, bavul, çadır, el çantası, cüzdan, ev tekstili, konfeksiyon gibi bazı ürünlerde çok kullanılır. Görünümü kemik şeklindedir. Metal fermuardan daha ince yapılıdır. Poly-esetal maddesinin enjekte edilmesi ile yapılır.

 

Daha çok yumuşak dokulu ürünler için uygundur. Kemik fermuar tipleri dış genişliğine göre değişmektedir. Kendi içerisinde dipli kemik fermuar, separe kemik fermuar ve kombi kemik fermuar olmak üzere çeşitlere ayrılır. Dış kalınlıklarına göre kemik fermuar kategorileri de değişmektedir. https://www.ecefermuar.com.tr/kemik-fermuarlar sitesinden tüm çeşit ve modellere ulaşabilirsiniz.

Share