4G Nedir?

Telekomünikasyon teknolojisinde 4G dördüncü nesil kablosuz telefondur. Diğer telekomünikasyon standartlarında yaşanan kapsama alanı sorunlarını çözmek amacı ile geliştirilen bir sistemdir.

4G-internet

4G’nin Özellikleri Nelerdir?

4G tamamı Ip alt yapılı, kablolu ve kablosuz bilgisayarların ve cep telefonlarının kablosuz ortamlarda yüksek çözünürlük imkanı sunması bekleniyor. 3G dünya’da kullanılmaya başlandıktan çok sonra ülkemize gelebilmişti bunun nedeni alt yapı yetersizlikleri olmuştu fakat 4G için ayrı bir alt yapıya ihtiyaç duyulmayacağından çok daha hızlı bir şekilde kavuşacak gibi görünüyoruz. 4G hizmet kalitesi ile kablosuz geniş bant erişimi, çok ortamlı mesajlaşma, video izleme, sohbet etmek ve taşınabilir tv ile yüksek çözünürlüklü tv kapsamı gibi hizmetler ile geliyor.

4G Neyi Hedeflemektedir?

Işıksal iletim hızını ve verimliliğini sağlayabilen bir sistem olmak, yüksek şebeke kapasitesi ile her hücresinde daha fazla eş zamanlı kullanıcıya hizmet vermek, türdeş olmayan ağlar arasında düzgün yayınım, kusursuz bağlantı ve birden fazla ağ arası düzgün yayınım, iki nokta arası en az 100 Mbit/s veri hızını hedeflemektedir. Ve gelecek nesil çoklu ortam destekleyicileri arasında yüksek hızlı hizmeti kaliteli bir şekilde vermek (örneğin canlı konseri eş zamanlı sunabilmek, yüksek çözünürlüklü tv- video içerikleri, taşınabilir tv gibi).

Yani geleceğin teknolojisi olarak görülen 4G’yi güncel olarak teknolojik haberler arasında bulabilirsiniz. Her geçen gün gelişen teknoloji ile daha hızlı internet ve ulaşım daha kaliteli görüntü bir ihtiyaç haline gelmektedir. Bu ihtiyaçlarınıza cevap vermek isteyen üreticiler teknoloji alanındaki gelişmeleri devamlı takip ederek sizlere daha kaliteli ve daha iyi hizmet vermek için çalışıyorlar. Bu konular ile alakalı bilgiyi cepkolik.com ’dan bulabilirsiniz. Ayrıca cepkolik’te sadece bu konular değil diğer teknolojik ürünler ve ürünler ile alakalı bilgilere de ulaşabilirsiniz.

 

 

Share