Amerika’da Yatırımcı Vizesi ve Göçmenlik

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmeti (USCIS) tarafından yönetilen EB-5 Göçmen Yatırımcı Vizesi, ABD ekonomisine fayda sağlayacak ve 10 tam zamanlı çalışan kazandıracak yeni bir ticari işletmeye yatırım yapmak için Birleşik Devletler’e girmek isteyen göçmenler tarafından kullanılabilir. EB-5 vizesi programı içinde ticari bir işletmeye yatırım yapmak için iki yol vardır: Yeni bir ticaret şirketi kurmak ya da finansal olarak sıkıntıda olan bir işe yatırım yapmak vede sonrasında Amerika’da oturma izni alabilmeniz.

 

Yüksek İşsizlik Alanı olarak nitelendirilen, Kırsal Alanlarla birlikte EB 5 vizesi programında Hedeflenen İstihdam Alanları (TEA) olarak tanınan coğrafi alanları veya siyasi alt bölümleri belgeleyen yetkili makamdır. Göçmen yatırımcının yatırım yaptığı işletme bir TEA’da yer alıyorsa, yapılacak yatırım için gerekli sermaye 500.000 $ olacaktır, aksi takdirde yatırım miktarı 1 milyon $ olmalıdır. Bu yapacağınız yatırımlardan sonra Amerika da oturma izni alabileceksiniz, bunların şartlarını ve detaylarını Avukat Andrew P. Johnson’un hukuk bürosundan öğrenebilirsiniz.

 

Hedeflenen İstihdam Alanları Nelerdir?

Hedeflenen İstihdam Alanları, kırsal alanda veya ulusal ortalama oranının en az % 150 orasnında işsizlik yaşayan bölgelerde bulunan alanlardır. Kırsal Alan, Büyükşehir İstatistik Alanı (Yönetim ve Bütçe Bürosu tarafından belirlendiği şekilde) veya 20.000 veya daha fazla nüfusa sahip herhangi bir şehrin dış sınırları içinde olmayan herhangi bir alandır. Yüksek İşsizlik Alanı, Büyükşehir İstatistik Alanı içerisinde veya nüfusu 20.000 veya daha fazla olan bir şehirde bulunan bir coğrafi alan veya politik alt bölümdür ve yatırım anında, ulusal ortalamanın en az % 150’s oranında işsizlik oranına sahip olmalıdır. Bu yatırımları yaptıktan sonra ise ABD’de oturma izni alabilecek bir duruma geleceksinizdir.

 

Yüksek işsizlik alanları nasıl belirlenir?

Ulusal işsizlik oranının % 150’sini karşılayan veya aşan Büyükşehir İstatistik Alanlarında bulunan Şehirler, nüfus sayımı alanları ve blok grupları otomatik olarak Yüksek İşsizlik Alanı olarak belirlenmiştir. Yüksek İşsizlik Alanı, Büyükşehir İstatistik Alanı içerisinde veya nüfusu 20.000 veya daha fazla olan bir şehirde bulunan bir coğrafi alan veya politik alt bölümdür ve yatırım anında, ulusal ortalamanın en az % 150’s oranında işsizlik oranına sahip olmalıdır.

 

EB-5 vizesine nasıl başvurabilirim?

Başvuru 3 aşamalı bir süreçtir ve ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri web sitesinde özetlenmiştir. Buna ek olarak, Avukat Andrew P. Johnson’un hukuk bürosu bununla ilgili destek vermektedir.

 

Nereden ek bilgi bulabilirim?

Amerika da göçmenlik ile ilgili Avukat Andrew P. Johnson’un hukuk bürosu hizmet vermektedir. Sitede EB-5 vizesi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir, Avukat Andrew P. Johnson’a sorularınızı iletebilirsiniz.

 

Share