Azotlu Gübre Nedir?

Azot, bitki gelişimi ve çiçek gelişiminde oldukça önemli bir maddedir.  Azot açısından zengin içeriğe sahip .

Azot toprak ana bileşenleri içerisinde yer almamaktadır. Toprak gerekli azot miktarını, toprak üstü örtüsünden almaktadır. Anız yakılması veya örtünün kaldırılması gibi durumlarda toprak azot bakımından yoksunlaşır ve toprağın verimi düşer. Verimliliği arttırmak adına azotlu gübre kullanımı çok önemlidir.

Azotlu Gübre  Faydaları

Azotlu gübre kullanımı bitkilerin kök ve sap gelişimlerini güçlendirirler. Azotlu gübre kullanımında bitki büyümesi hızlanır. Çiçekli veya meyveli bitkilerde çiçek ve meyve verimi artar.

Azotlu Gübre Tipleri

Farklı tiplerde azotlu gübreler bulunmaktadır. Gübre seçiminde, yetiştirilen bitki, toprak yapısına göre seçim yapılmalıdır. Şeker Gübre (Alüminyum Sülfat Gübresi), CAN (Kalsiyum Amonyum Nitrat), Üre gibi çeşitleri vardır.

Yoğun yağış veya sulama durumunda verilen azotlu gübre kayba uğrayabilir. Bu nedenle yetiştirilen sebze veya bitkinin türüne ve ihtiyaç durumuna göre verilmeli, mevsimsel şartların mutlaka uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Tüm gübre çeşitleri için  https://www.hortiturkey.com/yazilar/azotlu-gubre-nedir sitesinden bilgi alabilir ve tüm gübre çeşitlerini satın alabilirsiniz.

 

Share