E-ticaret Sitelerinde Yorum Sayısı Nasıl Artırılır?

E-ticaret sitesi için zaman ayırmak ve emek vermek gerekiyor. Bunun için sağlam bir alt yapı oluşturduktan sonra ürünleri güncel tutmak, zaman zaman kampanyalar yaparak müşterileri ve siteye üye olmuş üyeleri bilgilendirmek oldukça önemli. E-ticaret sitesi sahibi olanların önem vermesi gereken konulardan biri de sitedeki kullanıcı yorumlarını nasıl artıracağını ve bu yorumları nasıl yöneteceğini bilmek, öğrendiği bilgileri uygulamak.

eticaret-sitesi-kurmak

2005 yılından bu yana web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunan ve e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin yanında yer alarak eticaret paketleri sunan IdeaSoft kurumsal blogunda kullanıcı yorumlarının nasıl artırılacağı ve bu yorumların nasıl yönetileceği konusunda bilgiler paylaştı.

 

İdeasoft’a göre site üzerindeki yorum sayısının artması müşteri tabanının geniş olduğunu gösteriyor. Müşteri tabanının geniş olması da markaya olan güveni ifade etmekte. Site üzerinde ürün sayfalarına yapılan kullanıcı yorumlarını artırabilmek için bir takım yöntemler bulunuyor.

 

Ürün sayfalarının alt bölümünde kullanıcıların yorum yapabilecekleri, ulaşımı kolay olmalı bölümler olmalıdır. Yorum alanlarında “Ad, Soyad ve E-posta adresi” gibi detaylar yeterli olacaktır. Aksi halde bu alanların karmaşık olması tüketicileri kaçırabilir. Ürün puanlama sistemi kullanıldığında kullanıcı uzun uzun metinler yazmak yerine, ürünle ilgili genel düşüncelerini bu puan ile belirtebilir.

 

Satışlarınızı tamamladıktan ve ürün müşterinize teslim edildikten birkaç gün sonra, müşterilerinize e-posta göndererek ürün ve hizmetten memnun kalıp kalmadıklarını sorulabilir ve siteye yorum yapıp yapamayacakları, ürünle ilgili fotoğraf hatta video gönderip gönderemeyecekleri öğrenilebilir.  Böyle bir katkı sunmaları sonrasında indirim ya da onlara özel fırsatlar sunulacağını belirtmek de katkı yapmalarını teşvik edebilir.

 

Kullanıcıların bıraktıkları yorumları denetlemek, olası olumsuz durumların yaşanmasının önüne geçebilir. Bazı müşteriler üründen ya da aldığı hizmetten hoşnut olmayabilir ve bunu dile getirmek isteyebilir. Diğer taraftan ekstra durumlar olmadıkça yani küfür, hakaret ya da aşağılayıcı (hem sizi hem de başka kullanıcıları) yorumlara müdahale eden yorumlar olmadığı sürece, silmemekte fayda var çünkü yorum silmek markanızla ilgili bazı olumsuz algıların oluşmasına neden olabilir.

Bu tür yorumların önüne geçmek için, yorum bölümünün altına, yorum bırakma kullanıcıların ne tür metinler yazamayacakları söylenebilir ve aksi takdirde bu yorumların silineceği  belirtilebilir.  Bu tür durumlarla karşılaşmamak için yorumların site üzerinde yayınlanabilmesi için öncelikle siteyi kontrol eden kişinin kontrolünden geçmesi sağlanabilir.

 

Ürün sayfalarınızda bazı kullanıcıların ürünlerle ilgili bazı soruları olabilir. Bu soruları yanıtlamak daha sonra bu ürünleri inceleyen ve kafasında benzer sorular olan kullanıcıların kafalarında oluşabilecek soru işaretlerini giderecektir.

 

IdeaSoft e-ticaret sitesi kurmak, internetten satış yapmak  ve e-ticaret paketi satın almak isteyenlerin başvurabileceği en doğru adreslerden biri. 100’ün üzerinde profesyonel çalışanı ile tüm ihtiyaçlara çözüm sunan IdeaSoft’un e-ticaret paketleri 15 gün boyunca ücretsiz denenebiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share