En Ucuz Yazıcı

Elektronik ortamdaki yazı, resim ve grafikleri kâğıda işleyen yazıcılar evlerde ve özellikle ofislerde çok aktif olarak kullanılıyor. Yazıcı gün içerisinde onlarca kez kullanılması sebebiyle performansı çok önemli olan bir alettir.

Canon-PIXMA-E514

 

Yazıcı Modelleri

 

Yazıcı modelleri, sarf malzemelerine göre kategorize edilirler. Genel olarak lazer (tonerli), mürekkep püskürtmeli (kartuşlu) ve nokta vuruşlu olarak üçe ayrılırlar. Kartuş sarf malzemeli yazıcılar mürekkep püskürtmelidir. Kartuşlar bittiğinde yenisi ile değiştirilmelidir. Bazı markalara dolum yapılabilirken bazılarına dolum yapma imkânı bulunmuyor. Lazer yazıcılar ise sarf malzemesi olarak toner kullanır.

 

Tonerli yazıcılar, dolum yapılan bir baskı ünitesi olma özelliği ile kartuşlu yazıcıya göre daha kullanışlıdır denilebilir. Ancak tonerli yazıcılar da ikiye ayrılır chipli modeldeki yazıcılar toner dolumuna imkân vermezken chipsiz modeller toner değişimine imkân veriyor. Yeni modellerin pek çoğu chipli olarak üretiliyor. Üçüncü ve son kategori olan nokta vuruşlu yazıcılar ise sarf malzemesi olarak şerit kullanır. Şeritler dolum yapma imkânı vermez ancak yenileri pahalı değildir, değişim yapılabilir. Daha çok fatura yazdırırken kullanılan bu yazıcılar, ofislerde kullanılır.

 

Yazıcı Fiyatları

 

Yazıcılar yukarıda bahsedildiği şekilde sarf malzemesine, markasına ve modeline göre değişen fiyat aralıklarına kullanıcıların hizmetine sunuluyor. İhtiyacınıza en uygun yazıcıyı bulmak için http://www.bilio.com/yazici-c3134 adresinde detaylı inceleme yapabilir, sitede bulunan onlarca ürün arasından dilediğinizi güvenli alışveriş koşullarında online olarak satın alabilirsiniz.

Share