Samsung’dan ‘Kızılbaş’ özürü

Samsung’dan ‘Kızılbaş’ özürü…

Samsung: “Tanım en kısa sürede kaldırılacak.”
Samsung, firmalarına ait cep telefonlarında kullanılan sözlük uygulamasında yer alan “Kızılbaş” tabiriyle ilgili “Söz konusu tanımın en kısa sürede kaldırılması adına gerekli bütün önlemleri almak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu yanlışlıktan dolayı istemeden kırdıklarımızdan özür dileriz” açıklamasında bulundu.

Samsung: "Tanım en kısa sürede kaldırılacak."

Samsung: "Tanım en kısa sürede kaldırılacak."

Samsung Electronics’ten yapılan yazılı açıklamada, “Cep Telefonunda ‘Ensest’in Türkçe Karşılığı” şeklinde yer alan ve firmalarına ait cep telefonlarında kullanılan sözlük uygulamasındaki “Kızılbaş” tabiri ilgili çıkan haberlerin kendilerini “derinden” üzdüğü bildirildi.

Samsung cep telefonlarında kullanılmak üzere sözlük ve tercüme sistemini yürütecek olan şirketlerin, global kararla belirlendiği ve anlaşmaların global merkez tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bildiğiniz gibi mobil uygulamaları gerçekleştiren Diotek ve yazılım süreçlerinden sorumlu Berlitz Digital firmaları faaliyet gösterdikleri konularda saygın ve deneyimli kurumlardır.

Konuyla ilgili ortaya çıkan yanlışlığı en kısa sürede giderebilmek adına, yetkililerle irtibata geçtiğimizi belirtmek isteriz. Söz konusu tanımın en kısa sürede kaldırılması adına gerekli bütün önlemleri almak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Değerlerimize saygı göstererek, Türkçe sözlükte bahsi geçen kelimeyle ilgili düzenleme yapılması için başvuruda bulunacağımızı bildirir, bu yanlışlıktan dolayı istemeden kırdıklarımızdan özür dileriz.”

Share