Tact Switch

Butonlar ve düğmeler elektronik cihazların vazgeçilmez aparatlarıdır. Tact Switch türü buton aparatları ise günümüzde kişiler tarafından ayrı olarak Türkiye’de de satın alınabilir cihazlar haline geldiler. Bu cihazları satın alan kişiler istedikleri amaçla kullanabilirler.

Tact-switch

Bu türden cihazların kişisel kullanımda genelde teknikerlerin ve mühendislerin işine yaradığını, onların kişisel projelerinde tercih edilebildiğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte bu türden aparatlar, büyük miktarda üretim yapan firmaların cihazlarında oldukça işlevsel hale gelmektedir. Tact switch buton aparatlarını hemen hemen her türden elektronik üründe kullanmak mümkündür. Bunlar arasında bilgisayarlar, elektronik cihazlar, jeneratörler örnek gösterilebilir.

Tact switch nereden alınır?

Tact switch türü cihazların kullanım alanları birazda, cihazın ne şiddette baskı ile devreye gireceği veya boyutu ile alakalıdır. Jeneratör türünde cihazlarda daha uzun süreli basım tercih edilebileceği için, daha büyük ve daha yüksek güçte çalışan cihazlar tercih edilebilir. Bilgisayar türü cihazlarda ise güç tuşu olarak kullanılabilen butonlar daha hafif baskı ile devreye girebilirler.

Butonlar su geçirmez, nem geçirmez şekilde tasarlanabildikleri gibi, kaydırarak harekete geçirme, basarak harekete geçirme veya bir kancayı kaldırarak harekete geçirme seçenekleri ile butonları tercih etmek de mümkündür.

Switch türü cihazlarda Türkiye’de üretici ve dağıtıcı firma olarak hizmet veren Signal firmasından satın almak mümkündür. Signal’in tact switch ürünlerine http://www.signal.com.tr/urunler-tact-switch.html adresinden erişebilirsiniz. Bu ürünleri devrelerde anahtar görevi görecek şekilde de tercih edebilirsiniz.

Share