Telekom devleri “İstanbul” dedi

Bünyesinde yer alan 40’ın üzerinde telekomünikasyon operatörü ile 470 milyon cep telefonu kullanıcısını ve 12 milyon geniş bant kullanıcısını kapsayan abone tabanını temsil eden SAMENA Telekomünikasyon Konseyi ve 35 Avrupa ülkesini kapsayan 40 üye şirketiyle 250 milyar avronun üzerinde bir toplam yıllık ciroyu temsil eden ETNO’yu Türk Telekom Grubu ev sahipliğinde buluşturan dev etkinlikte “İnternet için Sürdürülebilir Ticaret Modelleri Geliştirme” konusu masaya yatırıldı.

Telekom dünyasının küresel devleri internetin geleceğini Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri Grubu Türk Telekom’un ev sahipliğinde masaya yatırdı. Avrupalı telekom operatörlerini buluşturan Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Birliği ETNO ve Güney Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki telekom şirketlerini temsil eden SAMENA üyeleri Türk Telekom Grubu öncülüğünde “İnternet için Sürdürülebilir Ticaret Modelleri Geliştirme” konusunu ele aldı.

Telekom devleri "İstanbul" dedi

Telekom devleri "İstanbul" dedi

SAMENA ve ETNO’nun ortak etkinliğine, dünyanın önde gelen pek çok telekomünikasyon şirketinin üst düzey CEO’ları ve yöneticileri katıldı.

Bu etkinlik kapsamında; Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani ve SAMENA Telekomünikasyon Konseyi CEO’su Thomas Wilson’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, “İnternet için Sürdürülebilir Ticaret Modelleri Geliştirme” konusu çerçevesinde, gelecek için sürdürülebilir bir ekonomik model ve internet erişimi sağlayıcıları ile içerik ve uygulama sağlayıcıları arasında kârlı ortaklık modelleri oluşturma gereksiniminin önemi vurgulandı.
Toplantıda konuşan Türk Telekom Grup CEO’su Hakam Kanafani, “Türkiye, coğrafi konumuyla hem batı hem de doğuyu birleştirirken; kültürel, ticari ve teknolojik alanda da köprü ve bölgesel iletişim merkezi görevi görmektedir. Toplam 35 milyon müşterimizle Türk Telekom Grubu olarak biz de sektörümüz için aynı vizyona sahibiz. Bu nedenle bu iki önemli organizasyonu bir araya getirmek için çok büyük çaba sarfettik. ETNO ve SAMENA arasında sinerji ve işbirliği başlatan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu etkinlik, telekom operatörleri ve üreticiler arasında gelir paylaşımı yaklaşımıyla sürdürülebilir internet iş modeli politika ve stratejilerinin geliştirilmesi için önemli bir adım olacak. Ağ operatörleri, önceklikle ağın kendisi olmak üzere, sahip oldukları üstünlükler yelpazesiyle daha iyi şeyler yapabilirler. Türk Telekom Grubu olarak bu konuya, yatırımcılara değer yaratan, sürdürülebilir data ve içerik hizmetlerini model alan yakınsama stratejisiyle yaklaşıyoruz. Bu da sadece ses ve data hizmetlerinin yakınsanmasını değil aynı zamanda tüm bilgi teknolojisi ve telekomünikasyonun yakınsanmasını kapsamalıdır” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Toplantıda bir konuşma yapan SAMENA Telekomünikasyon Konseyi CEO’su Thomas Wilson da konuşmasında şunları söyledi: “İnternetin hızlı trafik artışına ve sabit kalan gelirlere rağmen sürdürülebilir bir biçimde gelişmeye devam etmesi, küresel seviyede bütün e-iletişim şebeke operatörlerinin karşı karşıya kaldığı kilit bir ekonomik performans sınavıdır. SAMENA bölgesindeki telekom operatörleri değer zincirinin bütün oyuncularının yenilik yapmaları ve ek kapasiteye yatırım yapmaları için ne şekilde teşvik edileceği yönünde Avrupa ve başka yerlerde sürmekte olan tartışmaları yakından izliyor. Biz de ETNO üyelerinin, risklerin ve gelirlerin adil bir biçimde dağıtıldığı, tüketiciler için yaratılan değeri göz önünde bulunduran yeni bir dengeye doğru gidilmesinin elzem olduğu yönündeki görüşünü paylaşıyoruz.”

Share