Yabancılar Hukuku Kapsamı

Yabancılar hukuku ülkemizde yer alan yabancılar için uygulanan kanunlarla oluşan hukuk dalıdır. Buna istinaden iş hukukuna da bağlı olarak çalışan yabancıları temel alan kanunlardan oluşur. Aynı zaman da yabancıların Türkiye’de çalışmak için çalışma izinlerini kapsayan hukuk işlemleridir. Ülkemizde iş hukuku ve sosyal güvenlik mevzuatına uygun olarak yabancılar hukuku içeren konular vardır. Bununla ilgili yabancılar hukukuna esas olarak her türlü iş ve işlemleri kapsar. Ayrıca konu ile ilgili kapsamı hukuki danışmanlık hizmetleri bulunur.

 

Yabancılar Hukuku Hizmetleri Nelerdir?

Ayrıca genel olarak İstihdama yönelik belgelerin incelenmesi ve hazırlanması süreçlerini kapsayan işlemlerden oluşur. Bununla birlikte yabancı uyruklu personel çalıştıran firmalar ve çalışanlar için bireysel ve toplu iş sözleşmelerinin incelenmesi uygulamaları vardır. İş hukukunu kapsayan tadili ve feshi, şirket işyeri yönetmelikleri gibi alanlar da yabancılar hukuku konusu içindedir.

Buna istinaden personel kılavuzları ve yabancıların oturma ve çalışma izni ve özel vize işlemleri de danışmanlık hizmetleri dâhilindedir. Yabancılar için iş sözleşmelerin de yer alan uzlaşma görüşmeleri ve uyuşmazlık çözümleri danışmanlığı da hukuk işlemleri kapsamına girer. Sizler de firmalarınız için yabancı işçilere dair yabancılar hukuku konusunda https://beklerpartners.com/is-hukuku-ve-yabancilar-hukuku/ linkinden detaylı bilgi ile güvenilir bir hizmet alabilirsiniz.

 

 

Share