YAZICI ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Evinizde ya da ofisinizde yazıcı olması, sizi koşuşturmadan kurtarır ve çıktının sıcağı sıcağına elinizde bulunmasını sağlar. Yazıcı alırken bilinçsiz bir seçimin nelere mal olacağını, görmeden önce bilmeniz ve bilinçli bir şekilde masraf etmeniz, ihtiyacınızı en doğru biçimde karşılamanıza yardımcı olacaktır.

Yazıcıyı Kullanma Amacınızı Belirleyin

İnsanlar, söz konusu tüketim olduğunda ihtiyaç sınırlarını belirlemekte başarısız olabilirler. Özellikle piyasada bu kadar birbirine benzer ürün olması akılların karışmasına neden olabilir. Yazıcı olarak piyasada adını duyuran markaları araştırmadan önce neden bir yazıcıya ihtiyacınız olduğu ve ne sıklıkla kullanacağınızı belirlemeniz gerekir.

Bilindiği gibi mürekkepli, nokta vuruşlu ve lazer olmak üzere üç farklı tipte yazıcı vardır. Bunlardan nokta vuruşlu olanı daha çok fatura çıktısı almak amaçlı kullanılır. Mürekkepli ve lazer yazıcılar ise daha çok ofis, ev ve gündelik işler için kullanılmaktadır. Yalnız aralarındaki bazı farklar, kullanım amacınızla bağlantılı olarak sizi doğru bir seçime yönlendirir.

Ayrıca yazıcının ev mi yoksa ofis için mi alınacağı, faks, fotokopi gibi özelliklere ihtiyaç duyulup duyulmadığı gibi sorulara cevap vermek de önemli olsa dahi; yazıcının dış görünümü ve çok yönlü işlevinden ziyade sarf malzemelerinin özelliklerine dikkat edilmesi gerekir.

Yazıcıyı Kullanma Sıklığınızı Belirleyin

Mürekkepli yazıcılarda kartuş, lazer yazıcılarda toner kullanıldığını var sayarsak, 1 ayda kaç çıktı aldığınızı aşağı yukarı hesap etmeniz gerekir. Çünkü yaklaşık 100-200 çıktı aldığınız halde lazer yazıcı kullanırsanız toner fazla gelecek, aşağı yukarı bir ayda 700 çıktı aldığınız halde mürekkepli yazıcı kullanırsanız ise kartuş dolum masrafınız bir hayli yüksek olacaktır.

Kartuş/Toner Dolum Masraflarını Gözden Geçirin

Mürekkepli yazıcı almaya karar verdiyseniz, ilk dikkat etmeniz gereken şey kartuş dolumunun yapılıp yapılmadığı, orijinal kartuşunun fiyatı ve bir kartuşun kaç sayfaya denk geldiği sorularıdır. Örneğin bir kartuştan 600 sayfa çıktı alabileceğiniz söylenir ancak sayfanın %5’i dolu olacak şekilde 600 sayfa alınır ki buradan da ürün hakkında eksik bilgilendirildiğinizi anlayabilirsiniz. Lazer yazıcı almak niyetindeyseniz ise tonerin chip’li olup olmadığı, toner dolumunun yapılıp yapılmadığı, orijinal ve yan sanayi tonerinin ne kadar mal olduğu gibi sorulara cevap bulmanız gerekir. Aylık yaklaşık 1000 sayfa çıktı alıyorsanız, tonerli lazer yazıcılar sizin için daha tasarruflu bir tercih olabilir. Doğru seçimi yapmazsanız, bir ucuz ürünün, kendisinden pahalı birkaç yan ürününe daha fazla harcama yaparak zarara girebilirsiniz.

Baskı Kalitesini Kontrol Edin

Eğer eviniz ya da bireysel ofisiniz için bir yazıcı almayı düşünüyorsanız, çok yönlü işleve sahip mürekkepli yazıcılar yanı sıra, yeni nesil mini lazer yazıcılar ile ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Boyutu ve teknik özellikleri sayesinde, hem toner masrafından, hem de alandan tasarruf etmenizi sağlayacak mini lazer yazıcılardan biri olan HP Laserjet Pro P1102, özellikle HP toner kullanımında chip problemi bulunmadığı ve uygun fiyata orijinal HP toner bulunabildiği için seçenekleriniz arasına girebilir. Ayrıca HP tarafından SpencerLab’a yaptırılan bir araştırmada, yapılan testler sonucunda sayfa baskısında %57 baskı kalitesine ulaşabilen diğer 8 markaya kıyasla; %95’lik bir baskı kalitesine sahip olduğu gözlemlenen HP toner  ve HP kartuşlar sayesinde orijinallik ve kaliteden yana olabilirsiniz.

Marka, HP kartuş ve HP toner gibi düşük maliyetli ve kaliteli sarf malzemesi sağlayabilirliği yanı sıra, evinizde/ofisinizde hazırlayabileceğiniz broşürler ve sunumlar için çift yönlü baskı çıktısı alabileceğiniz ve ihtiyacınızı tasarruf gücü ile birleştirebileceğiniz HP Laserjet kağıtları ile tercih edebileceğiniz markalar arasında yer almaktadır.

Bütün ofis ve kırtasiye ihtiyaçlarınızı Avansas.com’dan 1 iş gününde teslimat ve kargo bedava fırsatıyla sipariş verebilirsiniz. Türkiye’nin lider online ofis ve kırtasiye malzemeleri alışveriş sitesi Avansas; rekabetçi fiyatlar, kolay iade seçeneği, stoklu ürün imkanlarıyla en iyi hizmeti sunmaktadır.

#avansasdiyorki

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Share