Anonymous: 5 Kasım’da Facebook’u yok edeceğiz

Wikileaks’e karşı yaptırım uygulayan şirketlerin internet sitelerine düzenlediği hacker saldırılarıyla adını duyuran Anonymous, Twitter ve YouTube üzerinden yaptığı açıklamada dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’u “yok edeceklerini” öne sürdü.

Anonymous’un, “Operation Facebook” adını taşıyan plan kapsamında yeni bir saldırı dalgası başlatabileceği düşünülüyor. Son haftalarda ABD başta olmak üzere birçok devlet kurumunu hedef alan LulzSec’le güçlerini birleştiren Anonymous, yeni müttefikiyle AntiSec (güvenlik karşıtı) adını almıştı.

Anonymous: 5 Kasım’da Facebook’u yok edeceğiz

Anonymous’un “Operation Facebook” açıklamasında, “Facebook’un AntiSec’in amacına karşı olduğu” belirtildi. Yazılı olarak ve video halinde verilen açıklamada, “Sizin hakkınızda ailenizden daha çok şey bilen Facebook, hükümet organlarına bilgi satıyor ve casusluk firmalarına gizli erişim olanağı sağlıyor. Bu şekilde dünyanın dört bir yanındaki insanlar üzerinde casusluk yapabiliyorlar” ifadesi kullanıldı.

NEDEN 5 KASIM

Açıklamada ayrıca, “kendi mahremiyetiniz için bu mücadeleye katılın ve Facebook’u öldürün” denildi. Anonymous, açıklamasında ayrıca Facebook’un güvenlik ayarları ve akıllı telefonları nasıl kullandığına dair bilgiler sunan bağlantılar verdi.

5 Kasım tarihi, 1605 yılında İngiltere’nin Avam Kamarası’nı barutla havaya uçurmayı planlayan ancak başarısız olan İngiliz Katoliklerin eylemini gerçekleştirdiği tarihin yıldönümünü temsil ediyor. Guy Fawkes çizimleri kullanan Anonymous’un bu gruba ayrı bir ilgisi olduğu biliniyor.

Share